Rychlá maková bábovka

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 81902x
Recept na rychlý moučník.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Formu na bábovku dobře vymažeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přidáme mák, sníh a mouku s práškem do pečiva a vymícháme těsto.

Makové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Rychlou makovou bábovkou pečeme zvolna v předehřáté troubě.

Upečenou rychlou makovou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat.

autor receptu:

Rychlá maková bábovka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4,5
skvělý recept
31 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá maková bábovka

Recept se nachází v 132 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá maková bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Rychlá maková bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept