Rychlá hrnková buchta

35 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 103849x
Rychlá a jednoduchá buchta pro začátečníky v pečení.
Komentáře receptu 35
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny ingredience, to znamená vejce, mléko, olej, mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Na vymíchání použijeme nejlépe elektrický šlehač.

Na pečení použijeme vysoký plech, ten vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 190 - 200 °C asi 35 - 40 minut.

Rychlou hrnkovou buchtu necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě, čaji nebo jen tak na chuť.

autor receptu:

Rychlá hrnková buchta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
4,8
skvělý recept
116 hlasujících
  • Recept Rychlá hrnková buchta - Rychlá hrnková buchta
  • Recept Rychlá hrnková buchta - Rychlá hrnková buchta

Kuchařky obsahující recept Rychlá hrnková buchta

Recept se nachází v 201 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1352 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá hrnková buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 35
  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta Markéta 26.08.2014 15:00:56

    Já do ní přidala nastrouhanou margotku :) Mňamka :))

  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta Markéta 26.08.2014 14:59:33

    Já do ní přidala nastrouhanou margotku :) Mňamka :))

  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta Veronika 23.06.2014 11:41:51

    Buchta je výborná, jenom jsem z bílků vyšlehala tuhý sníh. Na konci jsem si oddělila kousek těsta a dala do něj kakao a tak mi vznikla barevna buchta :-), vymazala sádlem a vysypala moukou.

  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta Katka 16.06.2014 19:52:39

    Užasný!Buchta je nenáročná a praktická:)Právě je v troubě,už se nemužu dočkat!

  • pěkně odporná buchta Dzano 15.03.2014 17:14:47

    taaaak. nevím teda nad čím se tu všichni tak rozplýváte, je to hnus, velebnosti...doporučuji ubrat oleje a přidat cukru a péct min. 40 min na 200.. protože jinak z toho vzejde něo strašlivého!

    • Re: pěkně odporná buchta Cilka 28.05.2014 10:16:04

      Buchta je normální, rychlá, dobrá. Cukrem si to můžete posypat kolik chcete a péct individuálně podle každé trouby, třeba hodinu. Takže zbytečné kecy. Navíc to v receptu je, i těch 40 min i těch 200 stupňů.

  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta Mirka 06.10.2013 14:47:05

    Také dělám z poloviční dávky a bohatě to stačí...dělám tak že si dám upéct jen korpus, a když vystydne namažu zakysanou smetanou (oslazenou) na to dám broskve a ze šťávy z kompotu (broskvového) uvařím puding vanilkový a nalaju na to dám do ledničky a luxus !!!

  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta BarushV 03.10.2013 19:51:56

    Zrovna jí mám v troubě...dala jsem nahoru jablíčka, rozinky a posypala drobenkou se skořicí...voní krásně...

  • Rychlá hrnková buchta labe 17.07.2013 16:49:06

    Dělám už několik roků.Je rychlá,úžasná.
    Většinou peču jen z poloviční dávky,nahoru dám ovoce / rybíz,nakrájené meruňky.../ a posypu drobenkou. To je pak papání!

  • Komentář k receptu Rychlá hrnková buchta Clloo 16.07.2013 20:22:46

    Tak komentáře sou tak kladné, že mám na tu buchtu chuť.. jdu jí hnedka udělat.. ! nahoru dám ještě Granko ať to není jen tak (: už se moc těším ..

Celkový počet komentářů: 35
Nalezeno receptů: 35
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá hrnková buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept