Rychlá domácí majonéza

20 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 123683x
Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.
Komentáře receptu 122
Uvařil jsem to (Recept vařilo 54 lidí)


Postup přípravy receptu

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

autor receptu:

Rychlá domácí majonéza

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 19900 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
217 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá domácí majonéza

Recept se nachází v 784 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

Celkový počet komentářů u receptu: 122
  • majolka lubsak 15.09.2013 19:32:48

    no dělal jsem přesně podle receptu několikrát a je z toho pořád jen řídká tekutina, nikdy nezhoustne, a můžu mixovat do zavaření mixéru a přilévat olej a je to řidší a řidší

    • Re: majolka hela 12.03.2014 10:04:53

      dala jsem mléko i olej - oboje vychlazené - najednou do nádoby a během pár sekund byla majonéza hustá .

    • Re: majolka Marek 25.02.2014 23:29:25

      Ahojte. Mne sa tiez minule nepodarila, ale dnes som prisiel na to, ze som nemal ten mixer az na dne nadoby (nedal som ani ocot vtedy, tak mozno aj preto) . Teraz som pouzil co dociahne az na dno, dal kavovu lyz. octu a vislo to. Tak dufam, ze to bude aj vas pripad. Majoneze zdar! :-)

    • Re: majolka Haniccka 13.01.2014 11:08:40

      Když je to moc řídké, je to proto, že je tam moc oleje.. v tu chvíli začněte od začátku, nové mléko (vajíčko) a přilévat tu řídkou směs jakoby to byl olej.. mělo by to ztuhnout.

  • domácí majonéza Ivana 02.11.2013 21:05:20

    Právě dnes jsem ji zkusila,dala jsem do nádoby mléko,olej,hořčici a párkrát ponořila tyčový mixér a hned to bylo pěkně husté,dochutila solí,octem a pepřem a dala ji do bramborového salátu.de dneška už si budu dělat majonézu vždy doma pěkně čerstvou.Za sebe mohu jen vřele doporučit!

  • bez vajec???? katerina 30.10.2013 18:02:05

    tak to je opravdu jak Hellmans :(

  • petra 30.01.2013 16:29:16

    hnus,už nikdy

  • vždy se povede Mišulda 24.12.2012 12:54:42

    já jsem tuto majonézu dělala mnohokrát,dávám řepokový olej ,ten mám v kuchyni a mléko z lednice dále vše podle chuti a dělám ji v mixéru,je pěkně hustá a vždy se povede,burbu udělá hořčice nebo žluté potravinářské barvivo,je výborná.

Celkový počet komentářů: 122
Nalezeno receptů: 122
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept