Rychlá domácí majonéza

20 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 188790x
Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.
Komentáře receptu 139
Uvařil jsem to (Recept vařilo 61 lidí)


Postup přípravy receptu

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

autor receptu:

Rychlá domácí majonéza

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
256 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá domácí majonéza

Recept se nachází v 900 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

Celkový počet komentářů u receptu: 139
  • Majolka bez vejce galabejka 25.03.2016 14:00:44

    Ahojte, tak se musím pochválit. Na poprvé a přesto velmi jedlé. Dodržela jsem rady a mixovala tyčovým mixérem a pomalu zalévala olejem Zhoustlo po necelých dvou deckách oleje a během chviličky. Dochucovala jsem plnotučnou hořčicí, solí, pepřem, citr. šťávou a mrskla jsem do toho ještě 2 kávové lžičky hustšího bílého jogurtu. Jako že na odlehčení...Jo a asi na špičku kávové lžičky krupicového cukříku. Příště to vytuním ještě najemno nastrouhanou okurkou. Asi se mohu zcela v klidu vyprdnout na skvělé Hellmans aj. dobrůtky, které jsou plné konzervantů a věcí, o kterých nemáme tucha. Díky za základní recept!

  • Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza Jarda 02.03.2016 14:39:10

    Tenhle recept se mi nejak nezdá. Majolka bez vajec prece neni majolka. Znam recept na majolku z jednoho celeho vejce ,oleje a prisad. Ale nevim jak ji dochutit aby byla prvotridne vynikajici .Snad zkouset dochucovat a vytvorit prvotridni recept treba na podvacaty. Zkuste to se mnou. Do vysoke sklenice hodit jedno cele osolene vejce ( domácí ) ponorit ponorny mixer na dno a zalit olejem slunecnicovym cca 250ml. Teprve potom spustit mixer a pomalu vysouvat s emulzi ktera se zacne tvorit na dne sklenice. Konzistence je perfektni barva take akorat dochutit jiz hotovou majolku nejakym pomerem ocet a horcici nekdo radi i citronovou stavu. Nevim budu zkouset. Tak Majolce zdar :-)

    • Re: Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza siana 02.03.2016 15:04:52

      Jardo, mám dotaz, zda z 1 vejce a 250 ml oleje je majonéza dostatečně hustá? Zkoušela jsem podle jiných receptů se 150 ml oleje na 1 vejce a byla poněkud řidší. :-( Díky za odpověď.

      • Re: Re: Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza Jarda 03.03.2016 14:23:16

        Ahoj Siano, majoneza mixovanim zhoustne sama je to dáno bílkem. Vejce doporučuji velikosti L . Vejce by melo mit pokojovou teplotu stejne jako olej. Vyzkousej a uvidis , povede se vzdy jen mit trpelivost nekdy to trva i minuty. Zavisi to na teplote ingredienci za jak dlouho se povede.

  • Šedá barva a nepříliš chutná siana 29.12.2015 22:29:53

    Majonézu jsem dělala přesně podle receptu, povedla se, byla krásně hustá, čichově přijatelná. Bohužel barva je jako na obrázku, spíš ale šedá než bílá. Rozhodně ale nechutná jako oblíbená majonéza Hellmanns, jak láká úvod k receptu, ani po dochucení. V jídle se ale barva ztratí, chuť ne. Osobně preferuji majonézu z vajec, tak mám pře sebou ještě pár pokusů podle jiných receptů... :-)

  • Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza Ameline 24.12.2015 12:43:15

    Netuším, co jsem udělala blbě :( Tuhá hmota během okamžiku, ale chutnala tak neuěřitelně příšerně po oleji (normální slunečnicový), hořká - ocet to mírnil, narvala jsem tam dochucovadel milion a furt, v tom okamžiku jsem toho už dala tolik, že to zase řídlo... tak jsem to vzdala.

  • skvjeli gegulapop 30.10.2015 14:06:49

    tato majolka se mi moc povedla a je este lepsi nez z obchodu delala jsem ji uz davno ale zapomnela jsem pridat koment takze ho pridam ted :)))))))) fakt dobry

  • majolka lubsak 15.09.2013 19:32:48

    no dělal jsem přesně podle receptu několikrát a je z toho pořád jen řídká tekutina, nikdy nezhoustne, a můžu mixovat do zavaření mixéru a přilévat olej a je to řidší a řidší

Celkový počet komentářů: 139
Nalezeno receptů: 139
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept