Rychlá čokoládová poleva

10 min | polevy | česká kuchyně | recept zobrazen: 188432x
Poleva, která je rychlá, moc dobrá a jinou čokoládovou už nedělám.
Komentáře receptu 60
Uvařil jsem to (Recept vařilo 35 lidí)


Postup přípravy receptu

Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a přidáme horkou vodu.

Čokoládovou polevu dobře rozmícháme. Poleva zhoustne a ztmavne, ihned můžeme polévat nebo namáčet.

autor receptu:

Rychlá čokoládová poleva

Počet přidaných receptů: 67

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
139 hlasujících
  • Recept Rychlá čokoládová poleva - Zhoustlá a ztmavlá poleva po zamíchání horké vody.

Kuchařky obsahující recept Rychlá čokoládová poleva

Recept se nachází v 366 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá čokoládová poleva

Celkový počet komentářů u receptu: 60
  • Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva Petra 11.10.2014 20:29:00

    skvělý recept!

  • Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva lenber 13.09.2014 23:41:57

    Já bych určitě nedávala máslo místo ztuženého tuku. Jinak si přečtěte starší komentáře k této polevě.

  • Poleva Alena 13.09.2014 13:56:55

    je jednoduchá a super. S čokoládovou polevou jsem vždycky bojovala. ale tato je na potažení cukroví fantastická.

  • Rychlá čokoládová poleva ziky10 11.09.2014 19:54:44

    Dá se prosím ztužený tuk nahradit živočišným máslem? Jiné tuky než jihočeské máslo nepoužívám. Moc děkuji. Recept vypadá skvěle.

  • Skvělý recept alena 08.09.2014 21:27:53

    Když jsem rozpustila čokoládu s tukem, bylo to tak tekuté, že jsem s hrůzou čekala, co to udělá, když do toho ještě přileju vodu. Příjemné překvapení nastalo, když voda polevu krásně zahustila a ta získala úžasnou barvu a lesk. Krásně se s ní pracuje. Přidávám do své kuchařky.

  • Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva f (tecka) zahr 07.02.2014 12:33:02

    Nemá chybu

  • Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva Baruš 15.01.2014 22:00:54

    Prosím, jaké množství potřebuji na buchtu (na klasický plech), aby byla celá politá? Je to z těch 200g čokolády? Nějak si to nedovedu představit...
    Děkuji

    • Re: Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva Háňa 16.01.2014 15:57:33

      Ano, je to z těch 200 g čokolády. Pokud budete přidávat postupně pomocí lžíce, ještě poleva zbyde nebo ji prostě rozlejete celou.

  • Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva merlinek 20.12.2013 17:45:20

    Tuto polevu znám ze starých kuchařek, léta jsem ji používala, protože byla fakt rychlá, lesklá a chutná. Problémem je, že se do ní používá 100 %ní ztužený tuk a to je ten nejhorší "sajrajt" pro naše zdraví!
    Takže letos už ji dělat nebudu a hledám něco "zdravějšího".

  • Perfektná poleva Anna 18.12.2013 22:18:18

    Túto polevu som objavila až teraz, je perfektná! Konštatujem, že celý život sa človek učí, pritom pečiem už 40 rokov a dosial som o nej nepočula. Vďaka!

Celkový počet komentářů: 60
Nalezeno receptů: 60
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá čokoládová poleva
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept