Rychlá buchta

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 117993x
Žádné šlehání. Stačí jen zamíchat, vylít, upéct a máte velmi dobrou buchtu.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mělo by zůstat vlažné. Cukr smícháme s kakaem. Vmícháme do něj máslo a vodu, důkladně zamícháme. Hrnek této směsi dáme stranou na přelití moučníku.

Do zbylé hmoty přidáme vejce. Trochu je rozšleháme, aby v těstě po upečení byly kousky bílku. Nakonec vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Plech vymažeme, rozprostřeme na něj těsto a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Upečenou rychlou buchtu nevyklápíme, ale přelijeme ji základem těsta, který jsme si dali stranou. Do ní můžeme přidat kokos, krájenou čokoládu nebo rum. Záleží na chuti.

Když buchtu při podávání ozdobíme šlehačkou, získáme skvělý sváteční moučník.

autor receptu:

Rychlá buchta

Počet přidaných receptů: 45

Ingredience

Vaše cena 269 běžně 1799 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
41 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá buchta

Recept se nachází v 44 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
smarcelak
Buchty 142 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Rychlá buchta eva 25.01.2014 14:00:04

    Buchta vynikajici!Doporucuji.

  • Já teda nevim, ale buchta se mi vůbec nepovedla. Není to nějak špatně napsané? Nebo jsem to ja nepochopila? Testo bylo příliš tuhe ani na plech nešlo dát. zbytek se do toho po upečení nevsákl.
    Do jaké zbylé hmoty jako zamícháme vajíčka? To je jako těsto jen z vajec, mouky a prášku? Podle receptu ano když se vše dává bokem... Nevim no jsem z toho neštastná. Zachvíli mi přijde návštěva a já jim nemám co nabídnout...

    • Re: Martina 27.10.2013 10:29:09

      Tu buchtu znám je výborná, ale ten postup je divně popsaný. Já to znám, že do hrnce dáme hrnek vody + 2 hrnky cukru + 1 hera nebo máslo + 2 lžíce kakaa, máslo se rozpustí a směs se pěkné spojí, nesmí se vařit !!! když je hotovo, odlejeme si půl hrnku směsi a dolijeme rumem podle chuti a dáme na bok, zbytek směsi necháme vychladnout a přidáme 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr a 1 prášek do pečiva. Nalijeme na plech a pečeme. Po upečení propícháme buchtu vidličkou a polijeme směsí s rumem, kerou jsme si odložili. Posypeme kokosem.

  • Komentář k receptu Rychlá buchta Terezka 03.10.2013 19:25:10

    Jako nechci být hnusná, ale fakt hnus.. jeden kypřící prášek je málo - vůbec mi nevyběhla a nevím proč se tam má něco nalévat je to humus.. a přesně jak už tu přede mnou někdo řekl .. jen z vajec mouky a prášku? Tuhle už nedělám ;-)

  • Rychlá buchta Andy02 11.02.2009 15:34:28

    Je opravdu dobrá, včera sem si jí upekla a fakt mě a celé rodině chutná!

  • docela hustý

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Rychlá buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept