Rychlá a dobrá bábovka

45 min | moučník | 8 porcí | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 30788x
Nenáročná bábovka s jablky a vlašskými ořechy.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme. Ořechy umeleme nadrobno.

Vejce rozmixujeme s cukrem doběla. Přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, nastrouhaná jablka a rozemleté vlašské ořechy. Vše promícháme. Formu vymažeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a na 5 minut vložíme prázdnou do trouby.

Do připravené formy vlijeme těsto, které ještě promícháme a vložíme do trouby. Bábovku pečeme při 180 °C dozlatova. Zda je upečeno zkoušíme špejlí.

Rychlou a dobrou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a zdobíme podle fantazie a chuti.

autor receptu:

Rychlá a dobrá bábovka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Rychlá a dobrá bábovka - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1285 kJ / 307,1 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
18 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá a dobrá bábovka

Recept se nachází v 176 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá a dobrá bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • bábovka Hedvika 23.11.2015 20:13:50

    1 balíčekkypřící prášek 4 ksvejce 120 ghladká mouka 0,2 dlolej 2 balíčkyvanilkový cukr 50-100 gvlašské ořechy 150 gcukr 2 - 3 ksjablko

    Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme. Ořechy umeleme nadrobno.

    Vejce rozmixujeme s cukrem doběla. Přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, nastrouhaná jablka a rozemleté vlašské ořechy. Vše promícháme. Formu vymažeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a na 5 minut vložíme prázdnou do trouby.

    Do připravené formy vlijeme těsto, které ještě promícháme a vložíme do trouby. Bábovku pečeme při 180 °C dozlatova. Zda je upečeno zkoušíme špejlí.

    Rychlou a dobrou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a zdobíme podle fantazie a chuti.

  • Text komentáře byl smazán. sabina (tecka) gabova 02.02.2014 20:32:50

    Text komentáře byl smazán.

  • Vynikající!!!!!!!!!!!!

  • tak po zkušenostech prvního pokusu dávám teď 1 větší jablko, samozřejmě ořechy jak je to v receptu a přídávám trochu kakaa a tak 1/3 čokolády na vaření nakrájenou nahrubo - takto to všem chutná, bábovka měla velký úspěch :-)

  • Výborná chuť Myrrha 15.10.2009 21:04:38

    Bábovka je opravdu moc dorá :-) jen jsem tam dala hodně jablek, takže nedrží moc tvar. Ale chuťově je výborná a na přípravu nenáročná. Dávám 5 hvězdiček :-)

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Rychlá a dobrá bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept