Rychlá a dobrá bábovka

45 min | moučník | 8 porcí | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 28166x
Nenáročná bábovka s jablky a vlašskými ořechy.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme. Ořechy umeleme nadrobno.

Vejce rozmixujeme s cukrem doběla. Přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, nastrouhaná jablka a rozemleté vlašské ořechy. Vše promícháme. Formu vymažeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a na 5 minut vložíme prázdnou do trouby.

Do připravené formy vlijeme těsto, které ještě promícháme a vložíme do trouby. Bábovku pečeme při 180 °C dozlatova. Zda je upečeno zkoušíme špejlí.

Rychlou a dobrou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a zdobíme podle fantazie a chuti.

autor receptu:

Rychlá a dobrá bábovka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá a dobrá bábovka

Recept se nachází v 172 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá a dobrá bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Rychlá a dobrá bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept