Rybí vývar s knedlíčky

1 h 15 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 5421x
Rybí vývar s masovými rybími knedlíčky je vhodnou polévkou pro slavnostní příležitost, zejména tu vánoční.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme.

Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut.

Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.

Jarka-P autor receptu:

Rybí vývar s knedlíčky

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
28 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rybí vývar s knedlíčky

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů
Polévky
Jarka-P
Polévky 116 receptů
tonpala
Dobrá kuchařka 184 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rybí vývar s knedlíčky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rybí vývar s knedlíčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept