Roztřepené mozzarellové smaženky

25 min | chuťovka | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 53254x
Recept na teplou chuťovku ze dvou druhů sýra. Smaženky podáváme horké s majonézovými omáčkami nebo dipy.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mozzarellové višničky necháme okapat. Osušíme a poprášíme škrobovou moučkou. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.

Těstíčko: Rozšlehaná vejce promícháme se škrobovou moučkou a nastrouhaným sýrem. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Mozzarelové kuličky namáčíme do těstíčka a pomocí lžičky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova.

Roztřepané smaženky podáváme horké. Výborně chutnají s tatarskou omáčkou nebo různými dipy. Můžeme je také podávat jako hlavní chod s bramborovým salátem s vejci.

Jarka-P autor receptu:

Roztřepené mozzarellové smaženky

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Roztřepené mozzarellové smaženky

Recept se nachází v 107 kuchařkách
Chuťovky
Jarka-P
Chuťovky 145 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Roztřepené mozzarellové smaženky

Přidat příspěvek k receptu Roztřepené mozzarellové smaženky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept