Roštěná na roštu

35 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5359x
Roštěná na roštu se sardelkou a kaparovou omáčkou chutná báječně. Recept vhodný na zahradní grilování.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Roštěnky očistíme, omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Máslo utřeme se sardelovou pastou a pepřem. Maso z obou stran potřeme sardelovým máslem, zakapeme bílým vínem a v uzavřené plastové krabici necháme odležet v chladu nejméně 2 hodiny.

Mezitím si připravíme omáčku. Kapary jemně usekáme a umícháme s majonézou a smetanou dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

Plátky masa pečeme na roštu z každé strany 3 - 4 minuty. Záleží na síle masa. Potom maso odstavíme z žáru a necháme ještě asi 3 minuty dojít. Připravujeme-li větší počet roštěnek můžeme je před podávámím uchovat v teplém litinovém hrnci.

Roštěnky na roštu se sardelovým máslem podáváme s opečeným bramborem nebo pečivem. Kaparovou omáčku servírujeme zvlášť v mističkách.

Jarka-P autor receptu:

Roštěná na roštu

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
18 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Roštěná na roštu

Recept se nachází v 47 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Roštěná na roštu

Přidat příspěvek k receptu Roštěná na roštu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept