Grilovaný hovězí steak z vysokého roštěnce podáváme se svěžím okurkovým dipem a pečivem. Recept pro letní grilování.
4 plátky | hovězí roštěnec |
marináda | |
---|---|
1 lžíce | olej |
2 lžíce | dijonská hořčice |
1 lžička | worcestrová omáčka |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
omáčka | |
3 lžíce | majonéza |
4 lžíce | čerstvá pažitka |
1 ks | velká salátová okurka |
2 kelímky | řecký jogurt |
Plátky roštěné o síle 1,5 - 2 cm očistíme a zbavíme blány. Z hořčice, oleje a worcesterové omáčky vymícháme marinádu, ve které plátky masa necháme rozležet alespoň 60 minut. Mezitím si připravíme okurkový dip. Omytou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Potom okurku osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu vylouhovat. Pak vmícháme jogurt, majonézu a podle potřeby omáčku dochutíme. Dip necháme v chladu rozležet až do podávání. Marinované roštěnky osušíme ubrouskem, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Takto připravené maso grilujeme na středně rozpáleném ohni z každé strany přibližně 5 minut. Pak maso odložíme na tác, zakryjeme a necháme ještě asi 2 - 3 minuty "dojít". Grilovanou roštěnou podáváme s okurkovým dipem a celozrnným pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena