Roštěná na grilu s okurkovým dipem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 7086x
Grilovaný hovězí steak z vysokého roštěnce podáváme se svěžím okurkovým dipem a pečivem. Recept pro letní grilování.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Plátky roštěné o síle 1,5 - 2 cm očistíme a zbavíme blány. Z hořčice, oleje a worcesterové omáčky vymícháme marinádu, ve které plátky masa necháme rozležet alespoň 60 minut.

Mezitím si připravíme okurkový dip. Omytou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Potom okurku osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu vylouhovat. Pak vmícháme jogurt, majonézu a podle potřeby omáčku dochutíme. Dip necháme v chladu rozležet až do podávání.

Marinované roštěnky osušíme ubrouskem, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Takto připravené maso grilujeme na středně rozpáleném ohni z každé strany přibližně 5 minut. Pak maso odložíme na tác, zakryjeme a necháme ještě asi 2 - 3 minuty "dojít".

Grilovanou roštěnou podáváme s okurkovým dipem a celozrnným pečivem.

Jarka-P autor receptu:

Roštěná na grilu s okurkovým dipem

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Roštěná na grilu s okurkovým dipem

Recept se nachází v 52 kuchařkách
Grilovací kuchařka
Jarka-P
Grilovací kuchařka 35 receptů
Jozar
Hovězí 335 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Roštěná na grilu s okurkovým dipem

Přidat příspěvek k receptu Roštěná na grilu s okurkovým dipem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept