Parmazán nastrouháme nahrubo, bazalku opereme a osušíme.
Listové těsto rozložíme. Pokud máme obyčejné, vyválíme jej na placku. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem. Ze dvou třetin poklademe parmskou šunkou, posypeme sýrem a bazalkou. Vše pořádně přitiskneme a pomalu plát těsta srolujeme v roládu. Okraje zpevníme, aby sýr nevytekl. Posypeme mletým pepřem.
Roládu z parmské a parmazánu přeložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Upečenou roládu potřeme zbylým vejcem a necháme trochu vychladnout. Pak ji nakrájíme na plátky.
Roládky z parmské a parmazánu rozložíme na tácek nebo talířek a můžeme servírovat. Roládky jsou skvělé teplé i studené. Nedoporučuji roládky solit. Parmazán a parmská šunka jsou dostatečně slané.