Velkou mrkev uvaříme v masovém vývaru na al dente a vybereme na desku. Když mrkev vychladne, pokrájíme ji na přiměřeně velké kousky do rolády z kuřecích prsou. Brambory očistíme a omyjeme, menší ponecháme v celku a větší překrojíme na polovinu. Tvrdý uzený sýr podle vlastního výběru nastrouháme na jemno. Čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno.
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, na plocho horizontálně rozkrojíme po délce a otevřeme jako knihu. Maso nenaklepáváme, z obou stran osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a posypeme sušeným granulovaným česnekem. Na kuřecí prsa rovnoměrně rozetřeme hustou jemně osolenou kysanou smetanou, posypeme vrstvou nastrouhaného uzeného sýra a posekanou petrželovou natí.
Asi 2 až 3 cm od okraje z delší strany kuřecích prsou položíme uvařenou mrkev a kuřecí prsa napevno zavineme do rolády, kterou můžeme zajistit párátky anebo jehlicemi na maso. Připravenou roládu vložíme do pekáče s husím sádlem a obložíme brambory, které osolíme až při servírovaní.
Roládu z kuřecích prsou vložíme nepřikrytou do trouby vyhřáté na 170 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Roládu pečeme asi 30 minut, dokud se povrch nezbarví do pěkné zlato-hnědé barvy. Vybereme z trouby, roládu přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 20 minut. Potom roládu pokrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm.
Roládu z kuřecích prsou plněnou kysanou smetanou, sýrem a mrkví servírujeme horkou spolu s brambory opečenými na husím sádle, které posypeme petrželovou natí. Kuřecí prsa nejsou vysušená, naopak jsou velmi šťavnatá s jemnou kůrčičkou na povrchu s jednoduchou a chutnou náplní.
Jde o velmi chutný jednoduchý recept z mojí vlastní sbírky receptů pro pohodlné nedělní vaření a je důkazem toho, že domácí paní nemusí v neděli strávit únavné dlouhé hodiny u sporáku, aby navařila dobrý oběd pro celou rodinu.