Těsto začneme připravovat z mouky, kterou nasypeme do větší mísy. Uděláme si důlek, do kterého nalijeme sklenku teplé vody, ve které jsme zcela rozmíchali droždí s cukrem.
V další sklence teplé vody promícháme důkladně 20 g soli. Ke slané vodě přidáme olej. Sklenku nalijeme na mouku. Zbytek teplé vody máme u sebe s mísou s moukou.
Těsto začneme rukama zpracovávat. Postupně přidáváme vodu. Těsto musí být dobře zpracované a pružné. Pokud má těsto dobrou konzistenci, nemusíme dávat celou vodu. Na těstě si dáváme opravdu záležet, musí být hladké, měkké a pružné. Z těsta vytvoříme kouli, kterou vložíme do pomoučněné větší mísy a přikryjeme utěrkou. Těsto musí být v teple. Necháme kynout hodinu i více, musí se nám zdvojnásobit objem.
Dobře vykynuté těsto natáhneme na vymaštěný plech. Prostředek je tenčí, hrany povytahujeme a pomažeme hojně rajčatovou omáčkou promíchanou oreganem a olejem.
Základ na pizzu máme. Teď již záleží na nás, co nám chutná, ozdobíme třeba šunkovými plátky, grilovanými papriky, lilky, tuňákem, mozzarellou. Nezapomeneme posypat oreganem. Rodinnou barevnou pizzu pečeme na 250 °C ve vyhřáté troubě asi 15 minut, pěkně do křupava.
Rodinnou pizzu nakrájíme a ještě teplou vychutnáváme.
Tip: Můžeme udělat kulaté 4 pizzy o průměru 30 cm.