Rizoto v italském stylu

1 hod | hlavní chod | 6 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 22237x
Lehké a šťavnaté rizoto, které není složité na přípravu, a přitom je plné chuti.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

V kastrolu si připravíme asi litr bujónu podle naší chuti.

Obě cibule nakrájíme najemno, jednu vložíme do hrnce nebo pánve, kde budeme připravovat rýži. Necháme cibuli zpěnit na olivovém oleji, poté k ní nasypeme neuvařenou propláchnutou rýži. Necháme chvilku připéct a nalijeme bílé víno. Počkáme, až se víno zcela vypaří a zalijeme bujónem (nepoužijeme všechen, trošku si necháme na zeleninu). Necháme pod pokličkou vařit od 30 - 40 minut.

Mezitím si na druhé pánvi připravíme zeleninu s masem. Opět zpěníme cibuli na olivovém oleji a hned poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony. Když už budou houby skoro hotové (musí mít hezkou zlatou barvu), dáme do pánve na nudličky nakrájené, osolené, opepřené maso a papriku. Můžeme podlévat bujónem. Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata, olivy a slitou kukuřici. Podle chuti okořeníme. Až bude rýže hotová, přímícháme zeleninu k rýži, necháme chvilku pod pokličkou a rizoto v italském stylu můžeme podávat.

xenija autor receptu:

Rizoto v italském stylu

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rizoto v italském stylu

Recept se nachází v 112 kuchařkách
Marcyx
Rychlá jídla 162 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto v italském stylu

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rizoto v italském stylu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept