Rizoto se zeleným chřestem

1 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2895x
Rizoto připravované v troubě s chutí sýru a křupavým zeleným chřestem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Očistíme si chřest. Dřevnaté konečky odřízneme a dále již nepoužíváme. Hlavičky chřestu oddělíme a odložíme stranou. Stonky chřestu oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.

V hlubší zapékací nádobě necháme na másle zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přisypeme neopranou kulatozrnnou rýži a vše za stálého míchání na mírném teple restujeme asi 3 minuty. Rýži přelijeme vývarem a vínem, osolíme a povaříme asi 5 - 7 minut. Pak nádobu zakryjeme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna dusíme asi 35 - 40 minut, dokud nebude rýže měkká a tekutina se téměř neodpaří.

Mezitím si ve vroucí osolené a citronem okyselené vodě oblanšírujeme (asi 3 minuty) oloupané stonky chřestu, které necháme okapat. Pak na másle krátce orestujeme hlavičky chřestu spolu s oblanšírovanými stonky, vše zakapeme citronem.

Do horké dušené rýže vmícháme chřest i s výpekem a strouhaný sýr. Rizoto podle potřeby osolíme, opepříme a podáváme se zeleninovým salátem.

Jarka-P autor receptu:

Rizoto se zeleným chřestem

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rizoto se zeleným chřestem

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto se zeleným chřestem

Přidat příspěvek k receptu Rizoto se zeleným chřestem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept