Rizoto se zeleným chřestem

1 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2848x
Rizoto připravované v troubě s chutí sýru a křupavým zeleným chřestem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Očistíme si chřest. Dřevnaté konečky odřízneme a dále již nepoužíváme. Hlavičky chřestu oddělíme a odložíme stranou. Stonky chřestu oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.

V hlubší zapékací nádobě necháme na másle zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přisypeme neopranou kulatozrnnou rýži a vše za stálého míchání na mírném teple restujeme asi 3 minuty. Rýži přelijeme vývarem a vínem, osolíme a povaříme asi 5 - 7 minut. Pak nádobu zakryjeme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna dusíme asi 35 - 40 minut, dokud nebude rýže měkká a tekutina se téměř neodpaří.

Mezitím si ve vroucí osolené a citronem okyselené vodě oblanšírujeme (asi 3 minuty) oloupané stonky chřestu, které necháme okapat. Pak na másle krátce orestujeme hlavičky chřestu spolu s oblanšírovanými stonky, vše zakapeme citronem.

Do horké dušené rýže vmícháme chřest i s výpekem a strouhaný sýr. Rizoto podle potřeby osolíme, opepříme a podáváme se zeleninovým salátem.

Jarka-P autor receptu:

Rizoto se zeleným chřestem

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rizoto se zeleným chřestem

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto se zeleným chřestem

Přidat příspěvek k receptu Rizoto se zeleným chřestem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept