Řízky v Jogurtu

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 112480x
Jednoduchý recept na přípravu opravdu jemných kuřecích nebo vepřových řízků, možno použít i u vánočního kapra.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Recept na nejúžasnější jogurtové řízky.

Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidal i pálivé grilovací koření. Pak maso v marinádě uložíme v uzavíratelné nádobě v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravil jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její suchost nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté, výborné.

Recept je samozřejmě možno použít i při přípravě vánočního kapra.

autor receptu:

Řízky v Jogurtu

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Recept Řízky v Jogurtu byl 31.01.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4
skvělý recept
145 hlasujících
  • Recept Řízky v Jogurtu - Jsou opravdu výborné....
  • Recept Řízky v Jogurtu - Řízky v jogurtu.

Kuchařky obsahující recept Řízky v Jogurtu

Recept se nachází v 391 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Řízky v Jogurtu

Celkový počet komentářů u receptu: 11
Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Řízky v Jogurtu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept