Řízek v sýrovém těstíčku

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4567x
Řízky v trojobalu jsou rozhodně skvělá věc, ale takové křupavé těstíčko se sýrem má také hodně co do sebe. Recept na výborný sváteční oběd.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Kuřecí řízky očistíme a podle potřeby je v místě, kde jsou hodně silné, podélně prokrojíme, aby vznikly řízky dva. Maso z obou stran zlehka osolíme a opepříme. Uzený sýr nastrouháme na jemném struhadle.

V hlubokém talíři rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný uzený sýr, polohrubou mouku a vše promícháme. Ve velké pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje. Když je olej horký, stáhneme plamen na střední úroveň.

Řízky z obou stran obalíme v těstíčku a vložíme je rovnou do horkého oleje. Maso smažíme postupně z obou stran na mírném plameni. Pokud bychom řízky smažili v horkém oleji, těstíčko by se rychle spálilo a maso by zůstalo syrové. Smažení z každé strany trvá asi 4 minuty.

K řízku v sýrovém těstíčku se jako příloha báječně hodí bramborová kaše a zelenina.

Lenuše autor receptu:

Řízek v sýrovém těstíčku

Počet přidaných receptů: 27

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,5
slabší recept
39 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Řízek v sýrovém těstíčku

Recept se nachází v 153 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Řízek v sýrovém těstíčku

Přidat příspěvek k receptu Řízek v sýrovém těstíčku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept