Římský salát v jogurtu

15 min | salát | 2 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5250x
Recept na lehký salát, který s obměnou můžeme použít jako svačinu na cesty nebo do práce.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Všechnu zeleninu dobře omyjeme a rajčata zbavíme bubáků. Římský salát podélně nařežeme asi na 2 cm široké pásy a potom nakrájíme na nudličky. Ředkvičky nakrájíme podle velikosti na půlkolečka nebo na plátky stejně jako cherry rajčata. Rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky.

K nakrájené zelenině přidáme po lžičce umeocet a panenský olivový olej, vmícháme bílý jogurt a okořeníme podle chuti solí, čerstvě mletým pepřem a chilli kořením.

Pokud potřebujeme více sytou variantu salátu, přidáme šálek uvařené vychladlé rýže nebo těstovin a 150 g tvrdého sýra nakrájeného na kostičky. Milovníci masa si mohou nakrájet 200 g kuřecí, krůtí nebo vepřové šunky na kostičky a promíchat.

Římský salát v jogurtu podáváme podle chuti k různým příležitostem samotný nebo s pečivem.

veraricna autor receptu:

Římský salát v jogurtu

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Římský salát v jogurtu byl 14.04.2014 na 6. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,4
dobrý recept
164 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Římský salát v jogurtu

Recept se nachází v 43 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Římský salát v jogurtu

Přidat příspěvek k receptu Římský salát v jogurtu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept