Řecká musaka

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | řecká kuchyně | recept zobrazen: 353001x
Tradiční specialita řecké kuchyně.
Komentáře receptu 33
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.

autor receptu:

Řecká musaka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
1544 hlasujících
  • Recept Řecká musaka - Musaka.

Kuchařky obsahující recept Řecká musaka

Recept se nachází v 306 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4247 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Řecká musaka

Celkový počet komentářů u receptu: 33
  • Nahradil jsem parmezán zcela českou nivou a nikdo si nestěžoval a všem chutnalo

  • Komentář k receptu Řecká musaka milan 16.07.2014 14:19:35

    tento Web by se měl bojkotovat, je to výsměch kulinářství!!!!!!!
    A k té musace.....např. nevím co by řekli na balkáně když se někdo do jejich tradičních jídel snaží cpát například parmezan, to je jako svíčková a ananas.
    Jinak obměn jsou jistě tisíce, ale všem bych doporučil nevynechávat skořici, měl jsem z toho také obavy, ale.... no zkuste sami

    • Re: Komentář k receptu Řecká musaka Poláškova Božena 09.11.2014 23:46:43

      Poradte dobrý recept na lilek,nemám ponětí jak ho připravit ¨.Díky

    • Re: Komentář k receptu Řecká musaka jelínek 03.08.2014 18:19:23

      souhlasím s předcházecícím komentářem...byl jsem v řecku několik let i v několika kuchyních, ale toto... v Řecku mají svých sýrů dost a nikdy by nepoužili do svých pokrmů parmezán, ale třeba kefalotyru, přestože je to pokrm mnoha variací ( s bramborama?... budiž) tak jogurt tam rozhodně nepatří, žádná strouhanka, a petrželka .... myšlena byla asi bazalka a oregáno, bez skořice není řecká musaka musakou, maso telecí , skopové, hovězí se při dušení podlévá místním vínem. V bešamelu nesmí chybět troška muškátového oříšku..V našich restauracích se to hemží cizími pokrmy , ale neumí je ani správně přepsat natož uvařit... viz tento pokrm

  • musaka nikca 18.02.2014 19:51:00

    Jedla jsem musaku v Athénách...je to výborně jídlo ;)

  • Komentář k receptu Řecká musaka nikynek 21.10.2013 13:41:02

    Dělala jsem ji v sobotu. Výborná. Je sice náročnější na přípravu, ale stojí to za to. Použila jsem kilo masa(čisté mleté plecko), dvě cibule a více česneku, dva jogurty. Lilek miluji, takže super. Na druhý den byla ještě lepší.

  • Komentář k receptu Řecká musaka nikynek 21.10.2013 13:40:19

    Dělala jsem ji v sobotu. Výborná. Je sice náročnější na přípravu, ale stojí to za to. Použila jsem kilo masa(čisté mleté plecko), dvě cibule a více česneku, dva jogurty. Lilek miluji, takže super. Na druhý den byla ještě lepší.

  • Komentář k receptu Řecká musaka Tereza 02.06.2013 20:15:34

    Jsem vyučená kuchařka a jestli Vám mohu poradit, tak podle tohoto receptu to nedělejte. Je to hnus. Pravá musaka se dělá úplně jinak.

  • musaka jaja 06.08.2012 21:43:43

    Dělala jsem musaku poprvé a naposled.Přesto, že jsem docela zkušená kuchařka, vůbec se mě nepovedla a navíc, je to dost náročné na přípravu. Pekla jsem to více jak 50 minut při 180 st. dle doporučeného receptu a uvnitř to bylo nedopečené, musaka se rozpadala, takže jí nakonec snědl náš pes. V receptu je zbytečně moc bešamelu, který se neměl kde vsáknout (např.jako u lasaní) takže závěr - není nad vyzkoušené recepty. jája

    • Re: musaka Storzia 27.05.2013 10:22:06

      ......ten expert co to psal tam zapomněl říci že se tam dává zejména mleté maso upravené na karbanátky....tak to udělejte a budete se při výrazném ochucení čubricou( případně majoránkou) olizovat až za uši....

Celkový počet komentářů: 33
Nalezeno receptů: 33
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Řecká musaka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept