Řecká musaka

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | řecká kuchyně | recept zobrazen: 409446x
Tradiční specialita řecké kuchyně.
Komentáře receptu 38
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.

autor receptu:

Řecká musaka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 5890 běžně 14780 Kč sleva 60 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
1566 hlasujících
  • Recept Řecká musaka - Musaka.

Kuchařky obsahující recept Řecká musaka

Recept se nachází v 311 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Řecká musaka

Celkový počet komentářů u receptu: 38
  • Komentář k receptu Řecká musaka Joko 16.08.2016 11:23:14

    Musaku uz jsem udělala podruhé a je výborná. Vrátila jsem se nedávno z Karpathosu, tak se mi zastesklo .... Příště dam skorici a a nějaký řecký sýr. Uz se těším!

  • všem s problémy, mejsem žádný kuchař , chce to trochu fantazie, souhlasím s tím , že v řecku nepoužívají parmazám, ale na druhou stranu, kde vzít orig.řecký sýr. Navíc musaka je balkánský recept ne jen řecký, kdo trochu umí aři najde si základ a zbytek si doladí dle svých zaručeně nejlepších vědomostí a dovedností, recept není kdovíjak složitý , pokud víte jak má musaka asi vypadat...PPS ani v Řecku není všude traqdiční dávat do musaky skořici, je to krajové, mne to se skořicí ale chutná

  • musaka jaja 06.08.2012 21:43:43

    Dělala jsem musaku poprvé a naposled.Přesto, že jsem docela zkušená kuchařka, vůbec se mě nepovedla a navíc, je to dost náročné na přípravu. Pekla jsem to více jak 50 minut při 180 st. dle doporučeného receptu a uvnitř to bylo nedopečené, musaka se rozpadala, takže jí nakonec snědl náš pes. V receptu je zbytečně moc bešamelu, který se neměl kde vsáknout (např.jako u lasaní) takže závěr - není nad vyzkoušené recepty. jája

    • Re: musaka alfa 03.05.2016 17:12:02

      milá paní, vaření je o pokusech, jestli ten bešamel nebyl moc hustý, jinak je to mňamka

    • Re: musaka margesimp 23.03.2016 17:09:47

      Jaja to se máte s čím chlubit, že neumíte vařit :-) já dělala přesně podle předpisu a povedla se.

    • Re: musaka Storzia 27.05.2013 10:22:06

      ......ten expert co to psal tam zapomněl říci že se tam dává zejména mleté maso upravené na karbanátky....tak to udělejte a budete se při výrazném ochucení čubricou( případně majoránkou) olizovat až za uši....

  • Výborná margesimp 23.03.2016 17:05:18

    Jsem moc ráda, že jsem vyzkoušela tento recept ještě před tím, než jsem si přečetla komentáře. Nevím sice jak chutná musaka v Řecku, ale tento způsob mi velmi chutnal, už jsem si dlouho tak nepochutnala, chuťový záitek zcela vyvážil opravdu poměrně složitou přípravu. Množství je značné, tak pro 6 lidí. Jen bych zkritizovala nepřehledně seřazené ingredience v popisu, dost jsem v tom bloudila, bylo by lepší kdyby byly rozděleny na to co se dácá k masu a co patří do omáčky. JInak super - chválím a doporučuji vyzkoušet.

  • Nahradil jsem parmezán zcela českou nivou a nikdo si nestěžoval a všem chutnalo

  • Komentář k receptu Řecká musaka milan 16.07.2014 14:19:35

    tento Web by se měl bojkotovat, je to výsměch kulinářství!!!!!!!
    A k té musace.....např. nevím co by řekli na balkáně když se někdo do jejich tradičních jídel snaží cpát například parmezan, to je jako svíčková a ananas.
    Jinak obměn jsou jistě tisíce, ale všem bych doporučil nevynechávat skořici, měl jsem z toho také obavy, ale.... no zkuste sami

    • Re: Komentář k receptu Řecká musaka Poláškova Božena 09.11.2014 23:46:43

      Poradte dobrý recept na lilek,nemám ponětí jak ho připravit ¨.Díky

Celkový počet komentářů: 38
Nalezeno receptů: 38
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Řecká musaka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept