Řecká musaka

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | řecká kuchyně | recept zobrazen: 332779x
Tradiční specialita řecké kuchyně.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.

autor receptu:

Řecká musaka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
1541 hlasujících
  • Recept Řecká musaka - Musaka.

Kuchařky obsahující recept Řecká musaka

Recept se nachází v 303 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Řecká musaka

Celkový počet komentářů u receptu: 32
  • Komentář k receptu Řecká musaka milan 16.07.2014 14:19:35

    tento Web by se měl bojkotovat, je to výsměch kulinářství!!!!!!!
    A k té musace.....např. nevím co by řekli na balkáně když se někdo do jejich tradičních jídel snaží cpát například parmezan, to je jako svíčková a ananas.
    Jinak obměn jsou jistě tisíce, ale všem bych doporučil nevynechávat skořici, měl jsem z toho také obavy, ale.... no zkuste sami

    • Re: Komentář k receptu Řecká musaka Poláškova Božena 09.11.2014 23:46:43

      Poradte dobrý recept na lilek,nemám ponětí jak ho připravit ¨.Díky

    • Re: Komentář k receptu Řecká musaka jelínek 03.08.2014 18:19:23

      souhlasím s předcházecícím komentářem...byl jsem v řecku několik let i v několika kuchyních, ale toto... v Řecku mají svých sýrů dost a nikdy by nepoužili do svých pokrmů parmezán, ale třeba kefalotyru, přestože je to pokrm mnoha variací ( s bramborama?... budiž) tak jogurt tam rozhodně nepatří, žádná strouhanka, a petrželka .... myšlena byla asi bazalka a oregáno, bez skořice není řecká musaka musakou, maso telecí , skopové, hovězí se při dušení podlévá místním vínem. V bešamelu nesmí chybět troška muškátového oříšku..V našich restauracích se to hemží cizími pokrmy , ale neumí je ani správně přepsat natož uvařit... viz tento pokrm

  • musaka nikca 18.02.2014 19:51:00

    Jedla jsem musaku v Athénách...je to výborně jídlo ;)

  • Komentář k receptu Řecká musaka nikynek 21.10.2013 13:41:02

    Dělala jsem ji v sobotu. Výborná. Je sice náročnější na přípravu, ale stojí to za to. Použila jsem kilo masa(čisté mleté plecko), dvě cibule a více česneku, dva jogurty. Lilek miluji, takže super. Na druhý den byla ještě lepší.

  • Komentář k receptu Řecká musaka nikynek 21.10.2013 13:40:19

    Dělala jsem ji v sobotu. Výborná. Je sice náročnější na přípravu, ale stojí to za to. Použila jsem kilo masa(čisté mleté plecko), dvě cibule a více česneku, dva jogurty. Lilek miluji, takže super. Na druhý den byla ještě lepší.

  • Komentář k receptu Řecká musaka Tereza 02.06.2013 20:15:34

    Jsem vyučená kuchařka a jestli Vám mohu poradit, tak podle tohoto receptu to nedělejte. Je to hnus. Pravá musaka se dělá úplně jinak.

  • musaka jaja 06.08.2012 21:43:43

    Dělala jsem musaku poprvé a naposled.Přesto, že jsem docela zkušená kuchařka, vůbec se mě nepovedla a navíc, je to dost náročné na přípravu. Pekla jsem to více jak 50 minut při 180 st. dle doporučeného receptu a uvnitř to bylo nedopečené, musaka se rozpadala, takže jí nakonec snědl náš pes. V receptu je zbytečně moc bešamelu, který se neměl kde vsáknout (např.jako u lasaní) takže závěr - není nad vyzkoušené recepty. jája

    • Re: musaka Storzia 27.05.2013 10:22:06

      ......ten expert co to psal tam zapomněl říci že se tam dává zejména mleté maso upravené na karbanátky....tak to udělejte a budete se při výrazném ochucení čubricou( případně majoránkou) olizovat až za uši....

  • Poradil by mi prosím někdo, jaký jogurt mám koupit??

Celkový počet komentářů: 32
Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Řecká musaka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej má svoji specifickou a lehce ořechovou příchuť. Na vzduchu brzy oxiduje, je nutno ho uchovávat v ledničce a láhev vždy pečlivě uzavřít. Panenský lněný olej se nesmí tepelně upravovat. Není vhodný pro děti do 1 roku.

  • Jak po domácku zatočit s akné

    Jak po domácku zatočit s akné

    Mnohé z nás akné v pubertě pěkně potrápilo, někdo musí tento problém řešit dodnes. U někoho, kdo byl v době dospívání akné ušetřen, se může tento nevzhledný kožní problém objevit vlivem hormonů zcela nečekaně i v daleko zralejším věku. Akné je zkrátka věčný problém. Co s ním?




přidat nový recept