Rebarborový džem

30 min | příloha k moučníku | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 151076x
Recept, který se vám může hodit, když vám roste rebarbora na zahrádce. Rebarborový džem lze použít na palačinky, do bílého jogurtu, na chleba nebo do piškotu.
Komentáře receptu 23
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a rozinky. Vaříme asi dalších 10 minut.

Do cukru vmícháme Gelfix a vsypeme do džemu. Mícháme a vaříme ještě 3 minuty.

Horký rebarbový džem plníme do sklenic.

Místo banánu a rozinek můžeme přidat nakrájený pomeranč i s kůrou. Ten vaříme společně s rebarborou. V džemu chutná jako kandované ovoce.

Venom autor receptu:

Rebarborový džem

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
759 hlasujících
  • Recept Rebarborový džem - Také rebarborový džem děláme a je moc dobrý, rozvaříme, ale jen samotnou rebarboru, nic nepřidáváme...
  • Recept Rebarborový džem - skleničky...
  • Recept Rebarborový džem - Tak trochu postupu...
  • Recept Rebarborový džem - Dovařeno, oceněno, vynikající!

Kuchařky obsahující recept Rebarborový džem

Recept se nachází v 146 kuchařkách
NEJLEPŠÍ MŇAMKY
Venom
NEJLEPŠÍ MŇAMKY 449 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 370 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rebarborový džem

Celkový počet komentářů u receptu: 23
  • Nemá to chybu Veronika 02.07.2016 21:12:00

    Vybočila jsem ze zavedené klasiky a džem jsem udělala. Je fantastický. Do jedné várky jsem přidala panáka rumu a manžel se jen olizoval.

  • Komentář k receptu Rebarborový džem Yvona 18.06.2016 22:37:40

    Vyzkoušeno a povedlo se. Džem je lehce nakyslý.Přidala jsem i jednu nektarinku.

  • ohřívání sklenic Iva 09.05.2015 14:05:42

    Ohřívání sklenic je zbytečné!!! už nejméně 30 let postavím sklenici na namočenou žínku a hned do ní nalívám třeba i vroucí sádlo. Ještě se nestalo, že by některá praskla.

  • luxusní! Iva 09.05.2015 14:03:14

    Děkuji za inspiraci. Po mnoho let jsem nechávala rebarboru vyrůst a shnít. Letos jsem nějak zabruslila na net a marmeláda z rebarbory s banánem a druhá s pomerančem už jsou ve skle. Do obou jsem přidala i trochu čerstvého zázvoru (umlít na masovém strojku a pak tím projet i trošku rebarbory, aby byl umletý všechen). Obě jsou skvělé, mně o trošku víc chutná ta s banánem. Pokud zbyde chvíle, zkusím i tu s ananasem (syrovým, třeba ho najdu ve slevě).

  • výborná :-) a (tecka) marie 23.06.2013 19:41:30

    Dala jsem rebarboru, pomerančovou kůru a banány. Vynikající :-). Moc děkuju za recept

  • Je moc dobrý džem,dík za recept.

  • Obměna syce 23.06.2012 18:23:43

    Já jsem doma neměla ani banány ani pomeranče, tak jsem dala na kousky pokrájený broskvový kompot a rozinky a také skvělé.

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rebarborový džem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Ať už vykonáváte jakoukoli pracovní činnost, téměř vždy vám hrozí větší či menší riziko úrazu, nebo i nemoci z povolání. Ne každý úraz, ke kterému dojde při výkonu zaměstnání, však musí být nutně posuzován jako úraz pracovní - např. úraz, který si zaměstnanec přivodí sice v práci, ale v důsledku své vlastní opilosti.

  • Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Všichni se v létě těšíme na dovolenou, ke které naše snahy směřovaly možná i celý předešlý rok, ne vždy však všechno dopadne tak, jak by mělo. Každým rokem během pobytu v zahraničí z různých příčin onemocní, těžce se zraní či zemřou stovky Čechů.




přidat nový recept