Rebarborový džem

30 min | příloha k moučníku | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 148605x
Recept, který se vám může hodit, když vám roste rebarbora na zahrádce. Rebarborový džem lze použít na palačinky, do bílého jogurtu, na chleba nebo do piškotu.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a rozinky. Vaříme asi dalších 10 minut.

Do cukru vmícháme Gelfix a vsypeme do džemu. Mícháme a vaříme ještě 3 minuty.

Horký rebarbový džem plníme do sklenic.

Místo banánu a rozinek můžeme přidat nakrájený pomeranč i s kůrou. Ten vaříme společně s rebarborou. V džemu chutná jako kandované ovoce.

Venom autor receptu:

Rebarborový džem

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
757 hlasujících
  • Recept Rebarborový džem - Také rebarborový džem děláme a je moc dobrý, rozvaříme, ale jen samotnou rebarboru, nic nepřidáváme...
  • Recept Rebarborový džem - skleničky...
  • Recept Rebarborový džem - Tak trochu postupu...
  • Recept Rebarborový džem - Dovařeno, oceněno, vynikající!

Kuchařky obsahující recept Rebarborový džem

Recept se nachází v 146 kuchařkách
NEJLEPŠÍ MŇAMKY
Venom
NEJLEPŠÍ MŇAMKY 449 receptů
zjirousek
Zavařování 404 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rebarborový džem

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • Komentář k receptu Rebarborový džem Yvona 18.06.2016 22:37:40

    Vyzkoušeno a povedlo se. Džem je lehce nakyslý.Přidala jsem i jednu nektarinku.

  • ohřívání sklenic Iva 09.05.2015 14:05:42

    Ohřívání sklenic je zbytečné!!! už nejméně 30 let postavím sklenici na namočenou žínku a hned do ní nalívám třeba i vroucí sádlo. Ještě se nestalo, že by některá praskla.

  • luxusní! Iva 09.05.2015 14:03:14

    Děkuji za inspiraci. Po mnoho let jsem nechávala rebarboru vyrůst a shnít. Letos jsem nějak zabruslila na net a marmeláda z rebarbory s banánem a druhá s pomerančem už jsou ve skle. Do obou jsem přidala i trochu čerstvého zázvoru (umlít na masovém strojku a pak tím projet i trošku rebarbory, aby byl umletý všechen). Obě jsou skvělé, mně o trošku víc chutná ta s banánem. Pokud zbyde chvíle, zkusím i tu s ananasem (syrovým, třeba ho najdu ve slevě).

  • výborná :-) a (tecka) marie 23.06.2013 19:41:30

    Dala jsem rebarboru, pomerančovou kůru a banány. Vynikající :-). Moc děkuju za recept

  • Je moc dobrý džem,dík za recept.

  • Obměna syce 23.06.2012 18:23:43

    Já jsem doma neměla ani banány ani pomeranče, tak jsem dala na kousky pokrájený broskvový kompot a rozinky a také skvělé.

  • Bubák
    proměny Bubák 14.06.2012 19:12:18

    výborné! Nicméně nedalo mi to a malinko jsem si recept vyšlechtil. Navíc k základní verzi jsem přidal pořádný kus zázvoru (asi jak palička z kuřete) a kvůli větší tuhosti vymačkal půl citronu. Myslím, že ta decentně štiplavá chuť se bude velice dobře hodit ke grilovaným masům nebo paštikám, ale i kozímu sýru.
    A příště pokud nebudu srab, zkusím přidat i malinkou chilli ...ať je nějaká sranda ;)

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rebarborový džem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept