Rebarborový džem

30 min | příloha k moučníku | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 139896x
Recept, který se vám může hodit, když vám roste rebarbora na zahrádce. Rebarborový džem lze použít na palačinky, do bílého jogurtu, na chleba nebo do piškotu.
Komentáře receptu 19
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a rozinky. Vaříme asi dalších 10 minut.

Do cukru vmícháme Gelfix a vsypeme do džemu. Mícháme a vaříme ještě 3 minuty.

Horký rebarbový džem plníme do sklenic.

Místo banánu a rozinek můžeme přidat nakrájený pomeranč i s kůrou. Ten vaříme společně s rebarborou. V džemu chutná jako kandované ovoce.

Venom autor receptu:

Rebarborový džem

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

3,2
dobrý recept
751 hlasujících
  • Recept Rebarborový džem - Také rebarborový džem děláme a je moc dobrý, rozvaříme, ale jen samotnou rebarboru, nic nepřidáváme...
  • Recept Rebarborový džem - skleničky...
  • Recept Rebarborový džem - Tak trochu postupu...
  • Recept Rebarborový džem - Dovařeno, oceněno, vynikající!

Kuchařky obsahující recept Rebarborový džem

Recept se nachází v 136 kuchařkách
NEJLEPŠÍ MŇAMKY
Venom
NEJLEPŠÍ MŇAMKY 449 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 342 receptů
zjirousek
Zavařování 391 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rebarborový džem

Celkový počet komentářů u receptu: 19
  • ohřívání sklenic Iva 09.05.2015 14:05:42

    Ohřívání sklenic je zbytečné!!! už nejméně 30 let postavím sklenici na namočenou žínku a hned do ní nalívám třeba i vroucí sádlo. Ještě se nestalo, že by některá praskla.

  • luxusní! Iva 09.05.2015 14:03:14

    Děkuji za inspiraci. Po mnoho let jsem nechávala rebarboru vyrůst a shnít. Letos jsem nějak zabruslila na net a marmeláda z rebarbory s banánem a druhá s pomerančem už jsou ve skle. Do obou jsem přidala i trochu čerstvého zázvoru (umlít na masovém strojku a pak tím projet i trošku rebarbory, aby byl umletý všechen). Obě jsou skvělé, mně o trošku víc chutná ta s banánem. Pokud zbyde chvíle, zkusím i tu s ananasem (syrovým, třeba ho najdu ve slevě).

  • výborná :-) a (tecka) marie 23.06.2013 19:41:30

    Dala jsem rebarboru, pomerančovou kůru a banány. Vynikající :-). Moc děkuju za recept

  • Je moc dobrý džem,dík za recept.

  • Obměna syce 23.06.2012 18:23:43

    Já jsem doma neměla ani banány ani pomeranče, tak jsem dala na kousky pokrájený broskvový kompot a rozinky a také skvělé.

  • Bubák
    proměny Bubák 14.06.2012 19:12:18

    výborné! Nicméně nedalo mi to a malinko jsem si recept vyšlechtil. Navíc k základní verzi jsem přidal pořádný kus zázvoru (asi jak palička z kuřete) a kvůli větší tuhosti vymačkal půl citronu. Myslím, že ta decentně štiplavá chuť se bude velice dobře hodit ke grilovaným masům nebo paštikám, ale i kozímu sýru.
    A příště pokud nebudu srab, zkusím přidat i malinkou chilli ...ať je nějaká sranda ;)

  • radek 07.06.2012 00:09:49

    slušný recept, chutnalo všem.

  • rebarborový džem vaclav stusak 22.05.2012 07:12:30

    Po uvaření rebarbory vsypat jahodovou želatinu v prášku a vmíchat konzervu .kouskového ananasu. Rebarbory a cukru cca o polovinu více. Horký džem min.75'C plníme do nahřátých džemovek, ihned uzavřeme,nesterilizujeme.

Celkový počet komentářů: 19
Nalezeno receptů: 19
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rebarborový džem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept