Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

2 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 943x
Chutná rajská polévka s fazolemi a párkem. Recept na vydatnou polévku k obědu nebo večeři.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Fazole můžeme nechat nabobtnat přes noc a druhý den je vaříme do změknutí, případně fazole rovnou vaříme asi 40 minut v papinovém hrnci. Fazole vždy tepelně upravujeme bez soli, jinak zůstanou tvrdé.

Když už začínají fazole měknout, pustíme se do další přípravy. V asi třílitrovém hrnci rozpustíme tuk na mírném ohni, přidáme mouku a uděláme hladkou světlou jíšku. Přilijeme studenou vodu do dvou třetin hrnce. Jíšku děláme pomalu, ale chladíme rychle, vodu dáváme studenou a co největším proudem. Ihned vhodíme masox, postavíme na plotnu a přidáme rajský protlak. Vodu s masoxem necháme na ohni mírně probublávat za občasného míchání.

V mezičase oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do hrnce. Česnek můžeme dát celý, nebo nasekaný nahrubo. Rajskou frankfurtskou polévku přisladíme, okořeníme mletou paprikou, dolijeme vodu do hrnce, uvedeme do varu a vaříme dál do změknutí zeleniny. Ke konci vaření přidáme na kolečka nakrájený párek a prohřejeme.

Rajskou frankfurtskou polévku od Janinky Hrdé ihned podáváme na stůl k jídlu.

autor receptu:

Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
zjirousek
Polévky 1972 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Přidat příspěvek k receptu Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept