Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

2 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 974x
Chutná rajská polévka s fazolemi a párkem. Recept na vydatnou polévku k obědu nebo večeři.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Fazole můžeme nechat nabobtnat přes noc a druhý den je vaříme do změknutí, případně fazole rovnou vaříme asi 40 minut v papinovém hrnci. Fazole vždy tepelně upravujeme bez soli, jinak zůstanou tvrdé.

Když už začínají fazole měknout, pustíme se do další přípravy. V asi třílitrovém hrnci rozpustíme tuk na mírném ohni, přidáme mouku a uděláme hladkou světlou jíšku. Přilijeme studenou vodu do dvou třetin hrnce. Jíšku děláme pomalu, ale chladíme rychle, vodu dáváme studenou a co největším proudem. Ihned vhodíme masox, postavíme na plotnu a přidáme rajský protlak. Vodu s masoxem necháme na ohni mírně probublávat za občasného míchání.

V mezičase oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do hrnce. Česnek můžeme dát celý, nebo nasekaný nahrubo. Rajskou frankfurtskou polévku přisladíme, okořeníme mletou paprikou, dolijeme vodu do hrnce, uvedeme do varu a vaříme dál do změknutí zeleniny. Ke konci vaření přidáme na kolečka nakrájený párek a prohřejeme.

Rajskou frankfurtskou polévku od Janinky Hrdé ihned podáváme na stůl k jídlu.

autor receptu:

Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Přidat příspěvek k receptu Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept