Rajčata po provensálsku

45 min | předkrm | recept zobrazen: 146926x
Rajčata patří do naší kuchyně i přesto, že je mnozí z nás moc nemilují. Tento recept na netradiční teplý předkrm z plněných rajčátek však zaujme každého.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu.

Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili.

Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů.

Rajčata podáváme teplá.

Foto: http://www.profimedia.cz/

Vilienka autor receptu:

Rajčata po provensálsku

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
955 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rajčata po provensálsku

Recept se nachází v 41 kuchařkách
zjirousek
Předkrmy 273 receptů
hejda38
receptiky 63 receptů
Zorňafa
1. aa-6b 3310 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rajčata po provensálsku

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Rajcata po provensalsku??? Kristyna Garufi 28.08.2011 10:53:07

    Nezlobte se, ale toto nejsou rajcata po provensalsku. Tunak v konzerve? Sardelky? Jak jste k tomuto receptu prisel/prisla proboha? Ja ziju v Provenci uz sest let a recept na rajcata po provensalsku je uplne jednoduchy. Staci kvalitni zrala rajcata, olivovy olej, petrzelka, cesnek, krapet strouhanky. Vse je o pomalem kompotovani rajcate pri mirne teplote na sporaku. V troube je muzete pect take, ale to uz neni puvodni recept. Pokud jde o nejaka vylepsena plnena rajcata po provensalsku, ok, vim, ze Cechum to muze byt sumafuk, ale me to trochu vytocilo.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rajčata po provensálsku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept