Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou

35 min | chuťovka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 339x
Recept na předkrm z čerstvých rajčat, která plníme krémovou tuňákovou pomazánkou. Pokrm můžeme podávat i jako studenou večeři.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme tuňákovou pomazánku. Tuňáka necháme okapat. Naťovou cibulku nasekáme nadrobno. Uvařená vejce nastrouháme najemno. V míse prošleháme roztíratelný smetanový sýr a žervé dohladka. Pak vmícháme okapaného tuňáka a nastrouhaná vejce. Pomazánku osolíme, opeříme a nakonec přidáme nasekanou naťovou cibulku. (Část zelené natě odložíme stranou na ozdobu.) Krémovou tuňákovou pomazánku necháme v chladu asi 20 minut rozležet.

Větší rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky vydlabaných rajčat lehce osolíme a naplníme krémovou tuňákovou pomazánkou.

Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou ozdobíme cibulkovou natí a podáváme na listech salátu. Vhodnou přílohou je pečivo a opečené toasty. Pomazánka chutná i natřená na pečivu s plátkem rajčete, v tom případě podáváme jako svačinku.

Jarka-P autor receptu:

Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou

Přidat příspěvek k receptu Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept