Neboli halušky s uzeným a se zelím.
5 stroužků | česnek |
1 ks | vejce |
sádlo | |
7 dkg | hladká mouka |
13 dkg | hrubá mouka |
30 dkg | uzené maso |
40 dkg | kysané zelí |
50 dkg | loupané brambory |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
na ozdobu | |
20 dkg | klobása |
zelená petrželka |
Najemno nastrouháme brambory a osolíme je. Promícháme s moukou a vajíčkem a vypracujeme těsto. Z těsta pak přes cedník uvaříme halušky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, podusíme na sádle, přidáme kysané zelí, česnek utřený se solí a chvíli podusíme. Nekonec směs uzeného masa se zelím přisypeme k haluškám a promícháme. Na talíři porce radhošťské střapačky ozdobíme kadeřavou petrželkou a opečenou klobásou.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?
Zelí je jednou z nejběžnějších zelenin ze skupiny košťálovin. Je důležitou součástí klasických českých pokrmů, které bychom si bez zelí jen těžko mohli představit.
autor Jiří Kropáček
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena