Raclette

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 22101x
Raclette je původně švýcarské jídlo, které si připravovali pastevci venku na rozžhavených uhlících. Teď se používají kontaktní elektrické grily s nepřilnavým povrchem. Raclette jsem si koupila a musím konstatovat, že připravené masíčko je eňo ňuňo.
Komentáře receptu 10


Postup přípravy receptu

Maso můžeme použít jakékoliv - vepřové, hovězí, kuřecí, játra, párky, klobásky, mleté maso, ale dostaneme v obchodech i různé polotovary grilovacích klobásek.

Pokud si sami připravujeme maso, nakrájíme jej na tenounké plátečky a používáme maso kvalitní. Můžeme maso naložit do oleje, ve kterém máme různé koření, sójovou omáčku apod. - záleží na chuti. Na každé maso můžeme připravit jinou směs koření. Maso necháme asi hodinu odpočinout a pak grilujeme.

Do malých pánviček si dáme různé druhy sýra, my jej mícháme třeba i s olivami. Nebo si uděláme směs - rozšlehané vajíčko s kousky šunky, olivu a poklademe sýrem a zapečeme.

Grilovat můžeme i zeleninu, a to třeba cibuli, papriky, rajčata, patizon, cuketu, česnek apod.

Přílohou ke specialitám raclette může být zelenina, různé dipy, omáčky a pečivo.

OlaSm autor receptu:

Raclette

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience

3,2
dobrý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Raclette

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Co se papá u nás doma
OlaSm
Co se papá u nás doma 55 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
zjirousek
Kuchařka 557 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Raclette

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Raclette www.rakletprty.cz 20.02.2014 14:46:45

    Originální švýcarskou specialitu raclette s originálními grily na raclette a vynikajícími recepty najdete na adrese www.rakletparty.cz

  • Verca 02.04.2013 15:02:32

    My dáváme buď sýr určený přímo na to nebo sýr bláťácké zlato, taky moc dobrý ;) Eidamem bych to nekazila... A maso tam nepatří... Ale každý ať si to dělá jak chce... :)

  • Eli 12.12.2011 10:08:31

    Teda za tohle byste se mela stydet!!! Raclette se nedela s masem! U vari se brambory a na lopatickach se roztavi syr, ktery si pak nalijete na ty brambory a okorenite patricnym korenim. Samozrejme se ji i zelenina a to predevsim sterilovane cibulky, mrkev apod. Syr se pouziva raclette, nicmene ackoliv ve Svycarsku je jich neuveritelne mnozstvi, u nas tak nejak chutnaji vsechny stejne. Takze bych nebyla tak radikalni jako jini komentujici. Jelikoz je muj otec Svycar, vyzadoval driv specialni raclette brambory, raclette vino, specialni kosik na bramobry a podobne. No to uz je vazne extrem. Zkuste prave raclette a verte nebo ne, bude vam to chutnat mnohem vic. Na maso si ani nevzpomenete.

  • edita 13.05.2010 08:54:01

    No kdyz se to jmenuje raclette, proc tam davate eidam a jine divne druhy?
    Nevim ja v cesku, ale tady se dostane specialne syr pro tenhle typ jidla koupit,
    a jmenuje se Raclettehttp://de.wikipedia.org/wiki/R aclette

    • Sýr raclette nám nechutná, zato roztopený eidam nebo madeland ano, A sýr raclette je u nás k dostání jen ve velkých supermarketech.

      • Re: sýr Máca 16.12.2010 18:10:04

        Nevím jak někdo může takhle prznit chutné specifické švýcarské jídlo něčím jako je Niva aj. natož zapékat s olivami a vejci.To nemá s Raclette nic společného!
        Také samozřejmně někdy experimentuji na tomto grilu avšak to nemohu nazvat již Raclette.Pokud by se recept jmenoval jinak např."Grilování na grilu Raclette" tak bych to pochopil.To je jako když bych uvařil cokoliv v hrnci a vždy bych to nazval gulášem.

  • skvělé gernati 13.05.2010 08:56:46

    Každý,ať si tam dá co chce-třeba i eidam,když mu chutná. Je to skvělé,jednoduché,děkuji za tip.

  • kornelie.f
    dobrý nápad kornelie.f 12.05.2010 13:41:07

    tak jste mě navnadila,naposledy jsme použili tento přístroj někdy koncem léta,už aby bylo tepleji,na chatě víc chutná,díky

  • os
    mnam os 12.05.2010 12:07:24

    Tak to bych opravdu rád ochutnal. Díky za recept.

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Raclette
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept