Raclette

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 20427x
Raclette je původně švýcarské jídlo, které si připravovali pastevci venku na rozžhavených uhlících. Teď se používají kontaktní elektrické grily s nepřilnavým povrchem. Raclette jsem si koupila a musím konstatovat, že připravené masíčko je eňo ňuňo.
Komentáře receptu 10


Postup přípravy receptu

Maso můžeme použít jakékoliv - vepřové, hovězí, kuřecí, játra, párky, klobásky, mleté maso, ale dostaneme v obchodech i různé polotovary grilovacích klobásek.

Pokud si sami připravujeme maso, nakrájíme jej na tenounké plátečky a používáme maso kvalitní. Můžeme maso naložit do oleje, ve kterém máme různé koření, sójovou omáčku apod. - záleží na chuti. Na každé maso můžeme připravit jinou směs koření. Maso necháme asi hodinu odpočinout a pak grilujeme.

Do malých pánviček si dáme různé druhy sýra, my jej mícháme třeba i s olivami. Nebo si uděláme směs - rozšlehané vajíčko s kousky šunky, olivu a poklademe sýrem a zapečeme.

Grilovat můžeme i zeleninu, a to třeba cibuli, papriky, rajčata, patizon, cuketu, česnek apod.

Přílohou ke specialitám raclette může být zelenina, různé dipy, omáčky a pečivo.

OlaSm autor receptu:

Raclette

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience

Vaše cena 3999 běžně 49998 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Raclette

Recept se nachází v 44 kuchařkách
Co se papá u nás doma
OlaSm
Co se papá u nás doma 55 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5967 receptů
zjirousek
Kuchařka 587 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Raclette

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Raclette www.rakletprty.cz 20.02.2014 14:46:45

    Originální švýcarskou specialitu raclette s originálními grily na raclette a vynikajícími recepty najdete na adrese www.rakletparty.cz

  • Verca 02.04.2013 15:02:32

    My dáváme buď sýr určený přímo na to nebo sýr bláťácké zlato, taky moc dobrý ;) Eidamem bych to nekazila... A maso tam nepatří... Ale každý ať si to dělá jak chce... :)

  • Eli 12.12.2011 10:08:31

    Teda za tohle byste se mela stydet!!! Raclette se nedela s masem! U vari se brambory a na lopatickach se roztavi syr, ktery si pak nalijete na ty brambory a okorenite patricnym korenim. Samozrejme se ji i zelenina a to predevsim sterilovane cibulky, mrkev apod. Syr se pouziva raclette, nicmene ackoliv ve Svycarsku je jich neuveritelne mnozstvi, u nas tak nejak chutnaji vsechny stejne. Takze bych nebyla tak radikalni jako jini komentujici. Jelikoz je muj otec Svycar, vyzadoval driv specialni raclette brambory, raclette vino, specialni kosik na bramobry a podobne. No to uz je vazne extrem. Zkuste prave raclette a verte nebo ne, bude vam to chutnat mnohem vic. Na maso si ani nevzpomenete.

  • edita 13.05.2010 08:54:01

    No kdyz se to jmenuje raclette, proc tam davate eidam a jine divne druhy?
    Nevim ja v cesku, ale tady se dostane specialne syr pro tenhle typ jidla koupit,
    a jmenuje se Raclettehttp://de.wikipedia.org/wiki/R aclette

    • Sýr raclette nám nechutná, zato roztopený eidam nebo madeland ano, A sýr raclette je u nás k dostání jen ve velkých supermarketech.

      • Re: sýr Máca 16.12.2010 18:10:04

        Nevím jak někdo může takhle prznit chutné specifické švýcarské jídlo něčím jako je Niva aj. natož zapékat s olivami a vejci.To nemá s Raclette nic společného!
        Také samozřejmně někdy experimentuji na tomto grilu avšak to nemohu nazvat již Raclette.Pokud by se recept jmenoval jinak např."Grilování na grilu Raclette" tak bych to pochopil.To je jako když bych uvařil cokoliv v hrnci a vždy bych to nazval gulášem.

  • skvělé gernati 13.05.2010 08:56:46

    Každý,ať si tam dá co chce-třeba i eidam,když mu chutná. Je to skvělé,jednoduché,děkuji za tip.

  • kornelie.f
    dobrý nápad kornelie.f 12.05.2010 13:41:07

    tak jste mě navnadila,naposledy jsme použili tento přístroj někdy koncem léta,už aby bylo tepleji,na chatě víc chutná,díky

  • os
    mnam os 12.05.2010 12:07:24

    Tak to bych opravdu rád ochutnal. Díky za recept.

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Raclette
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept