Pusinky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | recept zobrazen: 150964x
Oblíbené vánoční cukroví, které je možno hodně obměňovat.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Předehřejeme si troubu, ale pouze na 150 °C. Plechy, stačí nízké, dobře vymažeme ztuženým tukem.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně po částech zašleháváme cukr, dáme do horké lázně a šleháme dotuha a tepla. Potom z lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí.

Na připravené plechy tvoříme ozdobným zdobítkem malé pusinky (trošku od sebe) a pečeme v předehřáté troubě - spíše sušíme.

Pokud chceme více druhů cukroví, můžeme do připravené hmoty lehce vmíchat strouhaný kokos, nebo strouhané mandle a máme kokosové a mandlové pusinky. Rovněž můžeme popustit uzdu fantazii a hmotu rozdělit na více částí a ty potom postupně nabarvit různými potravinářskými barvivy.

konvalinka autor receptu:

Pusinky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Pusinky

Recept se nachází v 64 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pusinky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pusinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept