Pudinkové trojbarevné řezy

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 862x
Zajímavě vypadající a na přípravu celkem snadný moučník. Recept na výborné řezy k odpolední svačině.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tuk na pečení utřeme s cukrem, přidáme vejce, vanilkový cukr, kelímek kysané smetany a nakonec vmícháme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na tři části a každou z nich obarvíme pudinkovým práškem - první část vanilkovým, druhou kakaovým a třetí třeba malinovým.

Do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem děláme lžící střídavě barevné kopečky, ale nespojujeme je, spečou se teplem. Moučník upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Po upečení polijeme ještě horké těsto rumem, ale nemusí být. Po vychladnutí můžeme povrch potřít čokoládovou nebo jinou polevou. Pudinkové trojbarevné řezy dáme do ledničky ztuhnout. Já nedávám žádnou polevu, aby byla vidět na první pohled barevnost.

Pudinkové trojbarevné řezy podáváme jako jemný moučník k různým příležitostem.

katpe autor receptu:

Pudinkové trojbarevné řezy

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pudinkové trojbarevné řezy

Recept se nachází v 32 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pudinkové trojbarevné řezy

Přidat příspěvek k receptu Pudinkové trojbarevné řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept