Pudinková bábovka

1 h 15 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 161288x
Bez vážení můžeme připravit tuto skvělou bábovku.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

5 žloutků ušleháme s cukrem a olejem, přidáme Solamyl, pudinkové prášky, vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli a dobře umícháme.

Z 5 bílků ušleháme tuhý sníh. Lehce vmícháme do připraveného těsta, které vlijeme do vymaštěné a vysypané bábovkové formy. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.

Vilienka autor receptu:

Pudinková bábovka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,1
dobrý recept
562 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pudinková bábovka

Recept se nachází v 139 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
SLADKÉ PEČENÍ
Boris
SLADKÉ PEČENÍ 387 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pudinková bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Komentář k receptu Pudinková bábovka supwr 18.05.2014 11:19:47

    Ja mam uplne stejny recept v kucharce, ale neni tam napsano 1/4 solamylu, ale 1 hrnek :-)

    • Re: Komentář k receptu Pudinková bábovka Mada 09.09.2014 10:24:45

      Kdysi, ještě za komoňů, býval tento recept na každém sáčku toho nejobyčejnějšího pudingu za 40 haléřů. Hodně jsme tuhle bábovku dělali a vždycky se povedla..Pravda je, že je těsto trochu susší a při pečení někdy trochu praskla, ale vynahradí to celková chuť. Jsem ráda, že jste mi ji připomněli, často hledám v tzv. bezlepkových receptech.

  • Máňa 04.10.2010 15:23:08

    Bábovka je skvělá při dodržení receptu. Suchého solamylu skutečně čtvrt litru, vlastně spolu se sněhem supluje mouku. Rozhodně není suchá ani přeslazená. Pekla jsem ji čtyřicet minut na 160 stupňů. Byl to první pokus a dopadl na výtečnou.

  • Hrůza? andulka 16.04.2008 13:32:10

    Tedy já musím říct, že jsem neměla problémy s množstvím solamylu v tom smyslu, že kolik ho tam mám dát, ale v tom smyslu, že mi ho připadalo moc. Pak mě napadlo, že je to bábovka pro lidi s alergií na lepek. Rozhodně jsem měla solamylu doma málo, tak jsem polovinumnožství nahradila hladkou moukou. A protože těsto bylo strašně tuhé, přidala jsem trochu mléka. A nemůžu si vynachválit, dělala jsem ji už několikrát. Vyzkoušela jsem pozměnit i pudink. čokoládový, kokosový, dneska jsem použila babánový pudink a chutná všem :-)

  • Teda..zkousela jsem tu babovku upect, ale trvalo to strasne dlouho, a s tim Solamylem jsem si nevedela rady... Zatim jsem ji neochutnala, takze nevim, jak dopadla...ale myslim ze priste budu pect jinou...!!!!

  • Byla to katastrofa Bybyla 16.11.2005 12:44:47

    Tak to opravdu nebyla povedená bábovka :((( Odpoví mi někdo, jak je to s tím solamylem????? Bábovka se ano po 1h a 15 minutách neupekla!!!

  • Re: Pudinková bábovka Věra 22.11.2005 15:22:36

    Dala jsem prášek Solamyl bez vody. Bábovka se upekla, ale byla dosti suchá. Už ji dělat nebudu.

  • Solamyl Bybyla 13.11.2005 17:56:01

    Moc jsme nepochopili jaké množství a konzistemci solamylu. 1/4 l tekutého(2-3 lžičky rozředěné vodou) nebo 250g prášku solamylu??? Zkusili jsme tu tekutou možnost, čekáme na výsledek :)

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Pudinková bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept