Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

30 min | dezert | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 294x
Co takhle povýšit klasický pudink na delikatesu, která je časově nenáročná a zároveň velmi lahodná? Recept, který připravíme i pro nečekanou návštěvu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nachystáme si ingredience na pudink. Část mléka (400 ml) přivedeme k varu, v 50 ml rozšleháme pudink a ve zbylých 50 ml rozšleháme jeden žloutek. Když je mléko horké, opatrně vmícháme mléko s pudinkem tak, aby se nevytvořily hrudky, trochu snížíme teplotu. Když máme pudink rozšlehaný a mléko začíná houstnout, přidáme druhou část mléka se žloutkem a znovu opatrně vmícháme. V této fázi je dobré buď trochu teploty přidat, aby pudink zhoustnul, nebo naopak ubrat, abychom pudink nepřipálili - záleží na typu plotýnky. V obou případech, když je pudink dostatečně hustý, plotýnku vypneme a necháme pomalu dojít. Uvařený pudink podle chuti dosladíme. Hotový pudink vylijeme do mističek.

Nachystáme si ananas. Ananas můžeme mít čerstvý, oloupeme jej, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody (na půlku ananasu cca 100 ml), přidáme cukr podle chuti, zakápneme citronem (1,5 citronu na 1 ananas) a na mírném plameni s pokličkou vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme kompotovaný ananas, necháme ananas jen v kastrolku ohřát.

Nakonec si připravíme šlehačku. Šlehačku klasicky vyšleháme do zhoustnutí, je dobré přidat ztužovač šlehačky. Do ušlehané šlehačky vmícháme opatrně kelímek zakysané smetany a dochutíme cukrem (cca 1 lžíce), já dávám jen trochu, aby šlehačka nebyla po smetaně kyselá, ale záleží na chuti každého.

Při servírování vezmeme připravený ananas a i se šťávou jej rozdělíme do misek na pudink. Nakonec pudink s horkým ananasem ozdobíme šlehačkou. Pokud máme cukrářské piškoty, můžeme je zapíchnout do šlehačky na ozdobu.

Pudink s horkým ananasem a šlehačkou ihned podáváme.

autor receptu:

Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 851 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Přidat příspěvek k receptu Pudink s horkým ananasem a šlehačkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept