Pstruh se šťouchanými brambory

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 15456x
Pstruh dochucený kmínem a obalený v mouce. Přílohu tvoří šťouchané brambory s pažitkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pstruha očistíme, propláchneme studenou vodou. Můžeme odstranit také ploutve nebo hlavu. Lepší je ale rybu péct s ploutvemi. Později nám půjdou lépe odstranit drobné kosti.

Rybu okořeníme. Prosypeme kmínem a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rybu obalíme v mouce. Na pánvi s poklicí nebo v remosce rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu pečeme na střední teplotu tak, aby se pekla pozvolna. V průběhu pečení otočíme.

Šťouchané brambory s pažitkou připravíme následovně. Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě. Mezitím na pánvi zvolna dozlatova orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli.

Brambory scedíme, přidáme 1 dl teplého mléka a rozšťoucháme. Přidáme nahnědlou cibulku a najemno nasekanou pažitku. Promícháme a můžeme servírovat.

Šťouchané brambory můžeme tvarovat do kopečků pomocí mističky nebo servírovacích kroužků. Pstruha se šťouchanými brambory dozdobíme plátkem citrónu a snítky pažitky a ihned podáváme.

Petr Král autor receptu:

Pstruh se šťouchanými brambory

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pstruh se šťouchanými brambory

Recept se nachází v 41 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Nejlepší recepty ze pstruha
Jaromil
Nejlepší recepty ze pstruha 14 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pstruh se šťouchanými brambory

Přidat příspěvek k receptu Pstruh se šťouchanými brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept