Pstruh se šťouchanými brambory

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 15354x
Pstruh dochucený kmínem a obalený v mouce. Přílohu tvoří šťouchané brambory s pažitkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pstruha očistíme, propláchneme studenou vodou. Můžeme odstranit také ploutve nebo hlavu. Lepší je ale rybu péct s ploutvemi. Později nám půjdou lépe odstranit drobné kosti.

Rybu okořeníme. Prosypeme kmínem a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rybu obalíme v mouce. Na pánvi s poklicí nebo v remosce rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu pečeme na střední teplotu tak, aby se pekla pozvolna. V průběhu pečení otočíme.

Šťouchané brambory s pažitkou připravíme následovně. Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě. Mezitím na pánvi zvolna dozlatova orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli.

Brambory scedíme, přidáme 1 dl teplého mléka a rozšťoucháme. Přidáme nahnědlou cibulku a najemno nasekanou pažitku. Promícháme a můžeme servírovat.

Šťouchané brambory můžeme tvarovat do kopečků pomocí mističky nebo servírovacích kroužků. Pstruha se šťouchanými brambory dozdobíme plátkem citrónu a snítky pažitky a ihned podáváme.

Petr Král autor receptu:

Pstruh se šťouchanými brambory

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pstruh se šťouchanými brambory

Recept se nachází v 41 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Nejlepší recepty ze pstruha
Jaromil
Nejlepší recepty ze pstruha 14 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pstruh se šťouchanými brambory

Přidat příspěvek k receptu Pstruh se šťouchanými brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept