Pstruh na másle

30 min | hlavní chod | dánská kuchyně | recept zobrazen: 350505x
Velice jednoduchý recept na skvělého pstruha. Lahodný pstruh z našeho potoka.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Vykuchaného pstruha pořádně omyjeme. Lehce ho osolíme a vnitřek vyplníme plátky másla. Pstruha okořeníme kořením na ryby.

Rozehřejeme pánev (která má poklici), přidáme olej a pstruha smažíme asi 20 minut. Můžeme pstruha taky péct. V závěru smažení nebo pečení pstruha posypeme sekanými mandlemi.

Hotového pstruha zakápneme citronovou šťávou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.

autor receptu:

Pstruh na másle

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

3,3
dobrý recept
279 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pstruh na másle

Recept se nachází v 165 kuchařkách
bohuslav53
Láska prochází žaludkem 1674 receptů
Dvořákova kuchařka
Kočí
Dvořákova kuchařka 172 receptů
zdegross
ryby 183 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pstruh na másle

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Pstruh na másle Filip 03.01.2015 22:35:40

    Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

  • Tak to ne!!!! Martin 24.11.2014 20:41:13

    Barbrarko, nebo barbare. Ani to nejkvalitnější rybí koření bych na tak výbornou rybu, jako je pstruh nedal. Lidi nebuďte lenoši a namixujte si ho. Nicméně ještě oprava. Prokládání máslem, můžete přidat lžíci oleje, aby se máslo nepřipalovalo.

  • Komentář k receptu Pstruh na másle rm 22.07.2014 14:10:06

    Název pstruh na másle a smažíme na oleji :D

  • Komentář k receptu Pstruh na másle FeroS 20.07.2014 09:08:25

    Recepty s ingredienciou typu "rybie korenie", kde si každý môže predstaviť čokoľvek treba vymazať !

  • Komentář k receptu Pstruh na másle Jirka 31.08.2013 15:42:08

    Koření na ryby??? Vrazi. :-D

    Osolit a použít jen jeden druh koření!!!

  • Jednoduché, výborné.

  • Re: df 20.12.2008 19:41:22

    Vykuchaného pstruha pořádně omyjeme. Lehce ho osolíme a vnitřek vyplníme plátky másla. Pstruha okořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme pánev (která má poklici), přidáme olej a pstruha smažíme asi 20 minut. Můžeme pstruha taky péct. V závěru smažení nebo pečení pstruha posypeme sekanými mandlemi. Hotového pstruha zakápneme citronovou šťávou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.

  • výborné mosha 19.11.2007 15:22:02

    Díky za skvělý a jednoduchý recept. rodina se po něm mohla utlouct, hlavně po opečených mandličkách. Úžasná kombinace. Doporučila jsem dál.

  • jdu to zkusit a uvidime :-)

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Pstruh na másle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Čaj Matcha je stoprocentní zelený čaj (až desetkrát silnější než klasický zelený čaj) rozemletý na jemný prášek bez obsahu barviv, konzervačních látek a jiných přísad. Výroba čaje Matcha je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Má výrazné detoxikační účinky a urychluje metabolismus. Pozitivních účinků má ovšem mnohem více!

  • Střevní chřipka - jak se bránit?

    Střevní chřipka - jak se bránit?

    Každý z nás to někdy zažil - zvracení, průjem, žaludeční křeče, bolest hlavy, bolest svalů, zvýšená teplota. Přijde to bez předchozích náznaků a během několika málo hodin nás to srazí na kolena. Záchodová mísa se dočasně stane naším nejvěrnějším přítelem. Říkáme tomu střevní chřipka (žaludeční viróza), ale odborně je toto onemocnění nazýváno virová gastroenteritida.




přidat nový recept