Recept na pštrosí vejce z mletého masa, tak jak ho dělala naše babička.
Hodnocení
4.8
/ 5 (19x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
sůl
1 ks
vejce
1 ks
cibule
250 g
mleté vepřové maso
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
trojobal
1 ks
vejce
strouhanka
hladká mouka
náplň
6 ks
vejce
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, syrovým vejcem, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pokud je masová směs řídká, zahustíme ji strouhankou.
Uvařené vejce oloupeme, obalíme směsí a potom obalíme mleté maso s vejcem uvnitř jako řízek v trojobalu. Takto upravené vejce smažíme na oleji. Smažíme pomalu, aby se maso dostatečně propeklo.
Pštrosí vejce od babičky podáváme s brambory a čerstvým salátem.