1 špetka | sůl | |
4 ks | brambory | |
1 ks | citron | |
1 dl | olivový olej | |
100 g | parmazán | |
2 lžíce | bazalka | |
1 lžíce | hrubozrnná sůl | |
400 g | pršut |
Troubu zahřejeme na 150 °C. Neoloupané a pečlivě očištěné brambory ve slupce osušíme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Dáme je péct na 10 minut do trouby. Mezitím rozložíme na talíře plátky pršutu. Škrabkou nastrouháme nad masem hoblinky parmezánu, pokropíme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Citron nakrájíme na čtvrtky a na každý talíř dáme jednu. Pršut podáváme s bramborami ve slupce a nahrubo mletou solí.
Pršut jsou lahodné tenké plátky sušené šunky původem z Itálie a Středomoří. Objevte opravdovou chuť vepřového masa a odhalte s námi tajemství výroby této pochoutky.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Nové brambory - dietní pochoutka
Zima se blíží ke konci a za chvíli tu budeme mít jaro. Zemědělci a naše těla konečně dostanou zelenou. V tomto období můžeme tělu dopřát skvělou delikatesu. A pokud stále ještě toužíte něco málo shodit do plavek, jsou nové brambory tím pravým pomocníkem
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena