Provensálský králík

hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 34712x
Pečený králík s provensálským kořením. Lze podávat jak s bramborovou kaší, tak i s rýží.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Králíka naporcujeme. Porce králíka osolíme a opepříme. Pekáč vyložíme plátky uzeného bůčku nebo slaniny.

Další část slaniny (bůčku) nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na drobno nakrájený česnek. Po zesklovatění pak přidáme polévkovou zeleniny se solí (nebo zmrazenou zeleninu pod svíčkovou). Zalijeme vodou, podusíme a odstavíme.

Do pekáče uložíme porce králíka na pátky slaniny, přidáme hořčici, grilovací koření, provensálské koření, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zalijeme směsí z pánve, přidáme nahoru 3 papričky piri piri (aby šly dobře vytáhnout), poklademe plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 200 °C doměkka. Při otáčení masa vyjmeme papričky piri piri, aby maso nebylo moc ostré. Po otočení králíka vlijeme šlehačku pro zjemnění. Provensálského králíka dopečeme odkrytého, aby se maso vypeklo do křupava.

Provensálského králíka podáváme s brambory nebo rýží.

autor receptu:

Provensálský králík

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
18 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Provensálský králík

Recept se nachází v 96 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
zjirousek
Králík 231 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Provensálský králík

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Provensálský králík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept