Rozpálíme troubu na 170 °C, aby se stihla pěkně zahřát. Listové těsto lehce rozválíme. Pokud jsme koupili již vyválené na pečícím papíru, tak s ním nemusíme dělat nic.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme cukr podle chuti a pár kapek alkoholu. Pro pány koňak, pro dámy likér, nezletilce o alkohol klidně ošiďte. Pak přidáme po lžíci strouhané čokolády a mletých mandlí a namažeme na těstovou placku jako když děláme štrúdl. Těsto svineme jako roládu a nedbáme toho, že sníh nám leze horem dolem.
Nyní roládu nakrájíme na silnější plátky (cca 2 cm) a řeznou plochou je stavíme na plech jako komínky. Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme ho na každý dílem těsta jako čepici. V horké troubě pečeme pusinkové koláčky asi 30 minut. Hotové jsou v momentě, když se nafouknou, zakulatí a sněhová čepice pěkně zrůžoví.
Pusinkové koláčky necháme trochu vychladnout a můžeme se od nich pustit.