Přílohové noky

15 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 185808x
Rychlé noky ke smetanovým omáčkám. Jsou lehhčí než knedlky a nestrávíte věčnost u plotny.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 19 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozšleháme metličkoku s vodou. Přidáme sůl a za stálého mícháme přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto. Množství mouky není určující. Můžeme jí použít více nebo méně. Celý proces nezabere víc než 3 minuty.

Noky lžičkou vhazujeme do vroucí a lehce osolené vody a vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu. Pak je povaříme 1 - 2 minuty a vytahujeme.

Noky vaříme na etapy.

autor receptu:

Přílohové noky

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Přílohové noky

Recept se nachází v 215 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4795 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3478 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Přílohové noky

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Komentář k receptu Přílohové noky gabrra 04.10.2013 12:38:02

    Jednoduche, rychle a vyborne :-) Diky za super recept, jiny uz nepouzivam ;-)

  • Komentář k receptu Přílohové noky poldiy 06.07.2013 16:33:42

    Díky za supr tip. Noky se mi povedli, nebyly vůbec tvrdé a použil jsem vodu. Od teď budu dělat stále takto!!!

  • Noky s vodou? Jandová 26.06.2013 11:12:22

    Žádná voda, žádné mléko, to bývají opravdu tuhé. Jen hrubá mouka a vejce, když chcete jemnější, tak oříšek másla. Solí se jen voda, ve které se vaří.

  • Komentář k receptu Přílohové noky Pazija 25.06.2013 14:10:42

    Noky jsou super, já je tedy dělám z mléka a jsou vždy měkké. Baví mě jejich všestranost, kdy se dají použít k pečenému masu (když je vymácháte v kastrůlku s výpekem), se skvělou sýrovou omáčkou, se špenátem a slaninou, ale taky na sladko. Stačí posypat kakaem nebo skořicí s cukrem a přelít máslem..... mňamka

  • Kuba 02.05.2013 20:45:26

    Místo vody samozřejmě mléko.. a ačkoliv jsem se hodně divil, že se něco takového může stát, pán s granáty zřejmě vzal vážně 1-2 minuty vaření - proto bych to radši opravil na nějaký rozumný údaj.

    • Re: majka 06.05.2013 07:18:44

      dávám vždy vodu, nikdy mléko, vařím je určitě minutu až dvě a jestli je máte tvrdé, tak dejte míň mouky. Chyba je mezi sporákem a podlahou ;) noky takto dělám leta a jsou výborné. Doporučuji je házet do vody přes sítko na halušky, jsou pak jeden jako druhý a rozhodně nejsou tvrdé

  • Špatný vtip dna 05.07.2011 14:55:24

    Takže noky jako granáty, bezva. Jedné, co z receptu sedí, že vyplavou k hladině (když se nepřilepí ke dnu..). Dík za možnost opatřit si suroviny znovu.

    Recepty jsou od toho, aby jejich sledování vedlo k výsledku, kdo vařit umí, je nepotřebuje. Tohle není recept.

    • Re: Špatný vtip jenda 07.10.2012 12:43:54

      Ty ocividne varit neumis delal jsem to nekolikrat a pokazde byly fajn. Patris k tem co pisou vsude negativy co? lamo nelez za sporak kdyz tomu prd rozumis a kdyz uz to mas v hlave tak vubec nelez sem :) ahooj

  • helenka
    moc dobré helenka 20.09.2012 16:51:42

    děkuji za bezva recept. dělala jsem z polovičního množství a stačilo pro tři i čtyři lidi.

  • Noky... kaca01 08.07.2012 18:43:14

    ...no,uvarila jsem,snedli jsme....ale knedlik je knedlik..

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Přílohové noky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept