Přesbidlo

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 57852x
Tento recept znám z mládí kdy ho vařila babička a zmiňuje se o něm i pí. Schmitzerová v knize o Jiřím Sovákovi. Někde se jídlu říká uhlířina.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Půl kila oloupaných brambor uvaříme ve slané vodě, slijeme.

Asi z 250 gramů hrubé mouky, žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé nočky. Po uvaření scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory.

Přesbidlo omastíme sádlem a usmaženou cibulkou. Místo sádla můžeme použít slaninu. Můžeme doplnit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem podle chuti.

ferdahk autor receptu:

Přesbidlo

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce
Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
40 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Přesbidlo

Recept se nachází v 115 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Přesbidlo

Celkový počet komentářů u receptu: 12
Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Přesbidlo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept