Přepuštěné máslo

10 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 38063x
Přepuštěné máslo, používané našimi babičkami a profesionály, má tu výhodu, že se dá na něm smažit, aniž by se přepálilo. Recept hotový v několika minutách.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Dvě kostky dobrého másla (250 g každá) vložíme do uzavíratelného plastového pytlíku (pytlíky do mrazáku) a uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme, až se máslo kompletně rozpustí. Přibližně nám to trvá 4 minuty.

Potom máslo přelijeme do větší nádoby přes trojnásobně přeložený papírový ručník nebo útěrku vloženou do sítka.

Syrovátka (to bílé) zůstane v sítku a my máme čistý tuk, který po 3 týdny ani nemusíme uchovávat v lednici. Z 500 gramů originálního másla dostaneme průměrně 300 - 350 gramů přepuštěného másla.

Přepuštěné máslo získané v několika minutách zkuste jednou použít na smažení řízků a uvidíte ten rozdíl.

Fotíček autor receptu:

Přepuštěné máslo

Počet přidaných receptů: 61

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Přepuštěné máslo

Recept se nachází v 20 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
chuťovky 861 receptů
Zorňafa
1. aa-4b 3349 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Přepuštěné máslo

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • ghí podle dr.Ždichynce hch 05.03.2015 13:09:44

    Dělám ghí podle staršího receptu dr.Ždichynce-Zdravá kuchařka.
    Je trochu jiné:po rozpuštění v kastrolu s dvojitým nebo velmi silným dnem máslo vařím na malém plameni a sbírám na povrchu vzniklou pěnu zvlášť.Ta se dá také na smažení použít.Když je máslo úplně čiré,přecedím přes plátno nebo hodně hustý cedník.Stalo se mi u másla Halíře,že na dně kastrolu zůstala strouhanka,takže je vidět,co také obsahuje v těch 18% mimo tuk.Jinak je to super!

  • Videorecepet Ema Liss 22.02.2015 17:59:20

    Zdravím všechny :)

    Pro ty kdo by nevěděli, našla jsem na Youtube docela pěkný a názorný videorecept:
    https://www.youtube.com/watch? v=AQe0MMZeEdM

  • aha, tak konečně jsem se dozvěděla co přepuštěné máslo vlastně je a jak si ho vyrobit. Díky za vysvětlení a za recept. Vyzkouším

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Přepuštěné máslo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept