Přepuštěné máslo

10 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 36795x
Přepuštěné máslo, používané našimi babičkami a profesionály, má tu výhodu, že se dá na něm smažit, aniž by se přepálilo. Recept hotový v několika minutách.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Dvě kostky dobrého másla (250 g každá) vložíme do uzavíratelného plastového pytlíku (pytlíky do mrazáku) a uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme, až se máslo kompletně rozpustí. Přibližně nám to trvá 4 minuty.

Potom máslo přelijeme do větší nádoby přes trojnásobně přeložený papírový ručník nebo útěrku vloženou do sítka.

Syrovátka (to bílé) zůstane v sítku a my máme čistý tuk, který po 3 týdny ani nemusíme uchovávat v lednici. Z 500 gramů originálního másla dostaneme průměrně 300 - 350 gramů přepuštěného másla.

Přepuštěné máslo získané v několika minutách zkuste jednou použít na smažení řízků a uvidíte ten rozdíl.

Fotíček autor receptu:

Přepuštěné máslo

Počet přidaných receptů: 61

Ingredience

Vaše cena 2999 běžně 5554 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Přepuštěné máslo

Recept se nachází v 20 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
chuťovky 856 receptů
Zorňafa
1. aa-4b 3349 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Přepuštěné máslo

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • ghí podle dr.Ždichynce hch 05.03.2015 13:09:44

    Dělám ghí podle staršího receptu dr.Ždichynce-Zdravá kuchařka.
    Je trochu jiné:po rozpuštění v kastrolu s dvojitým nebo velmi silným dnem máslo vařím na malém plameni a sbírám na povrchu vzniklou pěnu zvlášť.Ta se dá také na smažení použít.Když je máslo úplně čiré,přecedím přes plátno nebo hodně hustý cedník.Stalo se mi u másla Halíře,že na dně kastrolu zůstala strouhanka,takže je vidět,co také obsahuje v těch 18% mimo tuk.Jinak je to super!

  • Videorecepet Ema Liss 22.02.2015 17:59:20

    Zdravím všechny :)

    Pro ty kdo by nevěděli, našla jsem na Youtube docela pěkný a názorný videorecept:
    https://www.youtube.com/watch? v=AQe0MMZeEdM

  • aha, tak konečně jsem se dozvěděla co přepuštěné máslo vlastně je a jak si ho vyrobit. Díky za vysvětlení a za recept. Vyzkouším

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Přepuštěné máslo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept