Předpařený smažený květák

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2725x
Většina z nás před smažením květák uvaří ve vodě doměkka. Tím se ale z něj ztrácí mnoho vitamínů, a proto příště zkuste vyzkoušet můj tip. Chuť zůstane stejná, ale výsledek bude zdravější.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na dno hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme do hrnce pařák. Voda nesmí přetékat přes napařovací sítko.

Do pařáku nasypeme omyté růžičky květáku, přikryjte pokličkou a v páře je vaříme doměkka. Květák si kromě cenných vitamínů a minerálů zachová i svou barvu. Nyní pokračujte stejně jako u klasického obalování. Růžičky květáku obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalený květák smažíme v oleji dozlatova.

Smažený květák předpařený podáváme s brambory.

autor receptu:

Předpařený smažený květák

Počet přidaných receptů: 177

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících
  • Recept Předpařený smažený květák  - Krásně křupavý kabátek
  • Recept Předpařený smažený květák  - mňam - květák s vařeným bramborem
  • Recept Předpařený smažený květák  - smažení pokračuje
  • Recept Předpařený smažený květák  - smažení květáku

Kuchařky obsahující recept Předpařený smažený květák

Recept se nachází v 32 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3718 receptů
smarcelak
Zeleninové pokrmy 285 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Předpařený smažený květák

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Předpařený smažený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept