Prdelačka

25 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 144744x
Polévka, která se jí hlavně na zabijačkách. U nás je velmi oblíbená.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.

Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.

Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.

autor receptu:

Prdelačka

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

na porce
Vaše cena 790 běžně 7700 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
93 hlasujících
  • Recept Prdelačka - Místo jelita jsem dal prejt.
  • Recept Prdelačka - Uvařené kroupy do prdelačky.
  • Recept Prdelačka - Prejt na cibulce.
  • Recept Prdelačka - Hotová prdelačka.
  • Recept Prdelačka - Naservírovaná prdelačka.
  • Recept Prdelačka - Prdelačka.

Kuchařky obsahující recept Prdelačka

Recept se nachází v 46 kuchařkách
KDI
VARENIE 4544 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Prdelačka

Celkový počet komentářů u receptu: 14
  • prdelacka Veronika 02.12.2013 18:21:09

    Spousta rodin si nemuze casove ani financne dovolit shanet vsechno to, co tady nekteri z vas popsali. Takze vareni zdar, jdu si tu vasi ,,prdelacku" vyzkouset, at je to ona ci neni, k jidlu je to tak ci tak ;)

  • prdelačka lumik 24.02.2013 18:18:12

    prdelačka to opravdu není,brambory tamna 100% nepatří,možná rozvařit kroupová jelita od dobrého řezníka,ale změňte název,řezníci se obracejí v hrobě

  • Tohle nemá s prdelačkou nic společného ferda 18.01.2013 12:57:53

    Snad jen název. Kdybych ji připravoval takhle, tak nebožka prabába vstane z mrtvých a přerazí mi obě ruce. Se vší úctou k autorce receptu, tohle je hnus. Ano, asi je to hotové "cobydup", ale sojové deriváty z kupovaných jelit tomu dávají jistě průmyslový "šmak". Není nad to, vyšetřit si trochu času navíc, vrazit do hrnce vepřovou hlavu, kolínka a kousek bůčku, a nejdřív udělat poctivý presbuřt a hned potom s trochou krve pořádnou prdelačku ...

  • Evženie
    prdelačka Evženie 15.11.2012 10:38:53

    Je skvělá,taky to tak dělám :-)))

  • Ernest 14.11.2012 11:25:38

    No fujtajiksl......

  • prdelačka Jaroslav 02.11.2009 10:11:44

    paní Helčo s veškerou úctou k vašemu kulinářskému umění bych Vaši ,,prdelačku"nejedl ani náhodou.To co vy nazýváte prdelčou bych já nazval patlaninou!Prdelačka je polévka připravovaná VÝHRADNĚ z prasečí krve nikoli z jelit!Tato jde vyrobit i z krve kupované v konzervě.Někde ji ještě mají nebo se dá koupit u řezníka.PRDELAČKA je z vývaru z kostí,ovaru,a hlavně s kroupami!!zahuštěná krví která se nesmí srazit a pokud se hned nezkonzumuje tak se nesmí ani solit!Do zahuštěné polévky se nasádle zpění třený česnek a přidá do polévky,majoránka podle chuti,pepř,sůl.Toto je paní Helčo skutečná prdelačka a né to,za co vy ji vydáváte!

  • jinak majka 25.02.2007 17:30:27

    dle mého tam brambory nepatří já koupím v Globusu kilo kroupového prejtu nakrájímho na kostky hodím na olej míchám než se z kostek stane "prejt" zaleju asi litrem vody dosolím dopepřím přidám majoránku a dva stroužky česneku prolisovaného a pár minut provařím a hotovo, je to mňamka nikdo nepozná že není ze zabíjačky a zabere to maximálně deset minut

    • Re: prdelačka Bolehoj 14.11.2012 11:23:56

      Přesně tak jsem to chtěl npsat.Plně s Vámi souhlasím.Tahle patlanina jako je tenhle recept se nemůže nazývat prdelačka.Netvrdím že to bude chuťově špatné,ale prdelačka to není.
      Já bych to nazval slátanina na spůsob prdelačky.

    • Musím se Helči zastat, do kroupových jelit se dává v podstatě to samé co do polévky, jen je navíc houska. A jestliže nemá možnost jak sehnat krev nebo krevní tučnici (já ji neviděla snad 30 let), tak je tohle jediný způsov jak se k polévce dostat. Houska se rozvaří a přdáním česneku a majoránky docílíte prdelačku velmi podobnou té ze zabíjačky. Jen ten brambor tam nepatří.

    • Re: jinak david 28.07.2012 05:57:00

      taky tak nejak varim prdelacku,jen si v globusu priberu veprove kosti na vyvar misto vody.

Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Prdelačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




přidat nový recept