Prdelačka

25 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 145271x
Polévka, která se jí hlavně na zabijačkách. U nás je velmi oblíbená.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.

Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.

Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.

autor receptu:

Prdelačka

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
93 hlasujících
  • Recept Prdelačka - Místo jelita jsem dal prejt.
  • Recept Prdelačka - Uvařené kroupy do prdelačky.
  • Recept Prdelačka - Prejt na cibulce.
  • Recept Prdelačka - Hotová prdelačka.
  • Recept Prdelačka - Naservírovaná prdelačka.
  • Recept Prdelačka - Prdelačka.

Kuchařky obsahující recept Prdelačka

Recept se nachází v 46 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Prdelačka

Celkový počet komentářů u receptu: 14
  • prdelacka Veronika 02.12.2013 18:21:09

    Spousta rodin si nemuze casove ani financne dovolit shanet vsechno to, co tady nekteri z vas popsali. Takze vareni zdar, jdu si tu vasi ,,prdelacku" vyzkouset, at je to ona ci neni, k jidlu je to tak ci tak ;)

  • prdelačka lumik 24.02.2013 18:18:12

    prdelačka to opravdu není,brambory tamna 100% nepatří,možná rozvařit kroupová jelita od dobrého řezníka,ale změňte název,řezníci se obracejí v hrobě

  • Tohle nemá s prdelačkou nic společného ferda 18.01.2013 12:57:53

    Snad jen název. Kdybych ji připravoval takhle, tak nebožka prabába vstane z mrtvých a přerazí mi obě ruce. Se vší úctou k autorce receptu, tohle je hnus. Ano, asi je to hotové "cobydup", ale sojové deriváty z kupovaných jelit tomu dávají jistě průmyslový "šmak". Není nad to, vyšetřit si trochu času navíc, vrazit do hrnce vepřovou hlavu, kolínka a kousek bůčku, a nejdřív udělat poctivý presbuřt a hned potom s trochou krve pořádnou prdelačku ...

  • Evženie
    prdelačka Evženie 15.11.2012 10:38:53

    Je skvělá,taky to tak dělám :-)))

  • Ernest 14.11.2012 11:25:38

    No fujtajiksl......

  • prdelačka Jaroslav 02.11.2009 10:11:44

    paní Helčo s veškerou úctou k vašemu kulinářskému umění bych Vaši ,,prdelačku"nejedl ani náhodou.To co vy nazýváte prdelčou bych já nazval patlaninou!Prdelačka je polévka připravovaná VÝHRADNĚ z prasečí krve nikoli z jelit!Tato jde vyrobit i z krve kupované v konzervě.Někde ji ještě mají nebo se dá koupit u řezníka.PRDELAČKA je z vývaru z kostí,ovaru,a hlavně s kroupami!!zahuštěná krví která se nesmí srazit a pokud se hned nezkonzumuje tak se nesmí ani solit!Do zahuštěné polévky se nasádle zpění třený česnek a přidá do polévky,majoránka podle chuti,pepř,sůl.Toto je paní Helčo skutečná prdelačka a né to,za co vy ji vydáváte!

  • jinak majka 25.02.2007 17:30:27

    dle mého tam brambory nepatří já koupím v Globusu kilo kroupového prejtu nakrájímho na kostky hodím na olej míchám než se z kostek stane "prejt" zaleju asi litrem vody dosolím dopepřím přidám majoránku a dva stroužky česneku prolisovaného a pár minut provařím a hotovo, je to mňamka nikdo nepozná že není ze zabíjačky a zabere to maximálně deset minut

    • Re: prdelačka Bolehoj 14.11.2012 11:23:56

      Přesně tak jsem to chtěl npsat.Plně s Vámi souhlasím.Tahle patlanina jako je tenhle recept se nemůže nazývat prdelačka.Netvrdím že to bude chuťově špatné,ale prdelačka to není.
      Já bych to nazval slátanina na spůsob prdelačky.

    • Musím se Helči zastat, do kroupových jelit se dává v podstatě to samé co do polévky, jen je navíc houska. A jestliže nemá možnost jak sehnat krev nebo krevní tučnici (já ji neviděla snad 30 let), tak je tohle jediný způsov jak se k polévce dostat. Houska se rozvaří a přdáním česneku a majoránky docílíte prdelačku velmi podobnou té ze zabíjačky. Jen ten brambor tam nepatří.

    • Re: jinak david 28.07.2012 05:57:00

      taky tak nejak varim prdelacku,jen si v globusu priberu veprove kosti na vyvar misto vody.

Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Prdelačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept