Pravý ruský boršč

2 h 30 min | polévka | ruská kuchyně | recept zobrazen: 415492x
Vynikající polévka podle receptu mé kamarádky Světlany, která pochází u Ruska.
Komentáře receptu 94
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme , až je maso měkké.

Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso , prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit.

Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.

autor receptu:

Pravý ruský boršč

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 1299 běžně 5499 Kč sleva 76 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravý ruský boršč byl 01.04.2008 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,1
skvělý recept
531 hlasujících
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč

Kuchařky obsahující recept Pravý ruský boršč

Recept se nachází v 825 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravý ruský boršč

Celkový počet komentářů u receptu: 94
  • UKRAJINSKÝ petrsparta 14.11.2014 12:02:29

    Žádný ruský , boršč je UKRAJINSKÁ polévka

  • Recept je výborný, dnes jsem uvařila 5 litrů a zítra očekávám strávníky, kteří si ještě odnesou ve sklenici domů. Dala jsem si 2 plné talíře a nemám vůbec výčitky, vždyť je to samá zelenina .... fakt skvělý recept a není nic, co dodat ZM

  • Komentář k receptu Pravý ruský boršč Nikola 29.09.2013 19:48:25

    No super ideme varit tento borsc a polka ingrediencii nie je napisana. Prisli sme z obchodu a nemame takmer nic na tuto polievku, hrozne napisany recept. Ako nieco take ako pretlak a koreninova zelenina ste mohli do tych ingrediencii napisat

  • Nekompletní seznam ivanek27 05.08.2012 13:40:07

    Jak psal Rostislav dříve, seznam je nekompletní.
    Chybí tam ZELENINA a BRAMBORY. Nejsem tak zkušený kuchtík, abych dokázal odhadnout potřebné množství, stále se učím... Bylo by fajn, kdyby ten seznam někdo upravil a nebo aspoň nechal komentář.
    Díky.

  • ano je to ono 44zd 07.04.2013 23:01:54

    nic lepšího jsem nejedl ale pozor kuřecí tam nedávejte....boršč je vždy ze tří druhů mas...skopové hovězí a vepřové....a okyselit citronem a octem....přidat jeden masox a gruzínské koření s koprem...

  • mnam..povedlo se

  • Pravý ruský boršč. majdalenka 25.02.2013 02:47:02

    Správně, takhle jsme ho vařili pro ruskou klientelu v lázeňském sanatoriu,a ruské vedení dohlíželo abychom to vařili takhle!A bylo jedno, jestli tam dáváme čerstvou, nebo nakládanou řepu!Ale musím říct, že mi máme jídlo lépe ochucené! Oni vyžadovali spíše víc jalové chuti!Není třeba se zozčilovat nad ingredienci, každý národ si upravuje složení podle svého, a vy nikdo nebudete pravděpodobně nikdy vařit pro rusy,a i oni se hádají o pravost receptu! A podle jejich chuti bych ani vařit nechtěla! To chutná málokomu, ale oni to mají rádi!

  • omyl palo 05.01.2013 05:27:23

    borsc je talianska polievka, od talianov ju prebrali ukrajinci a od nich rusy, bolo b y dobre keby si autor nastudoval o com pise.

Celkový počet komentářů: 94
Nalezeno receptů: 94
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravý ruský boršč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravé přesnídávky nejen při redukční dietě

    Zdravé přesnídávky nejen při redukční dietě

    Svačina, to už dávno není jen typická houska se salámem a jablko, jak ji známe ze školních let. Máme pro vás moderní a zdravé tipy na svačinky a přesnídávky, které jsou obzvlášť důležité také při snaze shodit pár přebytečných kil. Díky pravidelným svačinám si můžete dát jen lehčí oběd a mnohem méně kalorickou večeři. Podle odborníků je také zřejmé, že lidé trpící nadváhou jí méně než třikrát denně.

  • Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Máme za sebou každoroční změnu času ze zimního na letní. K posunutí hodin na letní čas, tedy o hodinu dopředu, došlo 29. března, a to přesně ve dvě hodiny ráno. Pro někoho je to už tradiční a nutná nepříjemnost, někdo se nad tím ani nepozastaví. Jak jste právě proběhlou změnu na letní čas zvládli vy?




přidat nový recept