Pravý ruský boršč

2 h 30 min | polévka | ruská kuchyně | recept zobrazen: 449217x
Vynikající polévka podle receptu mé kamarádky Světlany, která pochází u Ruska.
Komentáře receptu 97
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme , až je maso měkké.

Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso , prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit.

Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.

autor receptu:

Pravý ruský boršč

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 4890 běžně 8900 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravý ruský boršč byl 01.04.2008 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,1
skvělý recept
551 hlasujících
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč

Kuchařky obsahující recept Pravý ruský boršč

Recept se nachází v 879 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6009 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravý ruský boršč

Celkový počet komentářů u receptu: 97
  • TomTom
    Chybí více než polovina ingrediencí TomTom 23.02.2016 16:00:45

    Bohužel, v této internetové kuchařce "Vareni.cz" je tento nedostatek dost častý. Ale tentokrát je to už vrchol lajdáctví.
    V ingrediencích chybí : cibule, kořenová zelenina, brambory, hlávkové zelí, rajský protlak, česnek, klobása, zakysaná smetana a kopr.
    Opravdu - pravý ruský boršč !!!

  • UKRAJINSKÝ petrsparta 14.11.2014 12:02:29

    Žádný ruský , boršč je UKRAJINSKÁ polévka

  • osvědčený recept Vladimír Šimůnek 09.08.2015 02:13:12

    Dělám ho už 20 let a přátelé se o něj perou: hovězí + kosti a jiné maso ano, třeba uzené a klobása, ale ne kuřecí. tak na 10 porcí po 30 cibule, mrkve a petržele (dřív jsem krájel, dnes už jen strouhám nahrubo). Vařená řepa na nudličky osmahnutná na másle, cukr, ocet , protlak je lepší, ale nakládaná ji nahradí také k nerozeznání a ušetří čas. No kromě koření až pak jen 1/4-1/5 na nudličky hlávky zelí (podle velikosti hlávky) dochutit a podávat. Navrch kysaná smetana. Nikdy jsem nedával brambory. To už je jiný recept.

  • Recept je výborný, dnes jsem uvařila 5 litrů a zítra očekávám strávníky, kteří si ještě odnesou ve sklenici domů. Dala jsem si 2 plné talíře a nemám vůbec výčitky, vždyť je to samá zelenina .... fakt skvělý recept a není nic, co dodat ZM

  • Komentář k receptu Pravý ruský boršč Nikola 29.09.2013 19:48:25

    No super ideme varit tento borsc a polka ingrediencii nie je napisana. Prisli sme z obchodu a nemame takmer nic na tuto polievku, hrozne napisany recept. Ako nieco take ako pretlak a koreninova zelenina ste mohli do tych ingrediencii napisat

  • Nekompletní seznam ivanek27 05.08.2012 13:40:07

    Jak psal Rostislav dříve, seznam je nekompletní.
    Chybí tam ZELENINA a BRAMBORY. Nejsem tak zkušený kuchtík, abych dokázal odhadnout potřebné množství, stále se učím... Bylo by fajn, kdyby ten seznam někdo upravil a nebo aspoň nechal komentář.
    Díky.

  • ano je to ono 44zd 07.04.2013 23:01:54

    nic lepšího jsem nejedl ale pozor kuřecí tam nedávejte....boršč je vždy ze tří druhů mas...skopové hovězí a vepřové....a okyselit citronem a octem....přidat jeden masox a gruzínské koření s koprem...

  • mnam..povedlo se

Celkový počet komentářů: 97
Nalezeno receptů: 97
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravý ruský boršč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co jsou to příštitná tělíska?

    Co jsou to příštitná tělíska?

    Příštítná tělíska jsou malé kulovité útvary zhruba o velikosti hrášku, uložená v blízkosti štítné žlázy, přesněji na jejím zadním laloku. Vylučují hormon s názvem parathormon, který reguluje metabolismus vápníku, tedy zpětně zvyšuje jeho vstřebávání v ledvinách a snižuje koncentraci fosfátů v krvi. Rozeznáváme příštítná tělíska vnitřní a vnější.

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?




přidat nový recept