Pravý ruský boršč

2 h 30 min | polévka | ruská kuchyně | recept zobrazen: 376786x
Vynikající polévka podle receptu mé kamarádky Světlany, která pochází u Ruska.
Komentáře receptu 93
Uvařil jsem to (Recept vařilo 29 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme , až je maso měkké.

Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso , prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit.

Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.

autor receptu:

Pravý ruský boršč

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravý ruský boršč byl 01.04.2008 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,1
skvělý recept
515 hlasujících
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč

Kuchařky obsahující recept Pravý ruský boršč

Recept se nachází v 802 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2719 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravý ruský boršč

Celkový počet komentářů u receptu: 93
  • Recept je výborný, dnes jsem uvařila 5 litrů a zítra očekávám strávníky, kteří si ještě odnesou ve sklenici domů. Dala jsem si 2 plné talíře a nemám vůbec výčitky, vždyť je to samá zelenina .... fakt skvělý recept a není nic, co dodat ZM

  • Komentář k receptu Pravý ruský boršč Nikola 29.09.2013 19:48:25

    No super ideme varit tento borsc a polka ingrediencii nie je napisana. Prisli sme z obchodu a nemame takmer nic na tuto polievku, hrozne napisany recept. Ako nieco take ako pretlak a koreninova zelenina ste mohli do tych ingrediencii napisat

  • Nekompletní seznam ivanek27 05.08.2012 13:40:07

    Jak psal Rostislav dříve, seznam je nekompletní.
    Chybí tam ZELENINA a BRAMBORY. Nejsem tak zkušený kuchtík, abych dokázal odhadnout potřebné množství, stále se učím... Bylo by fajn, kdyby ten seznam někdo upravil a nebo aspoň nechal komentář.
    Díky.

  • ano je to ono 44zd 07.04.2013 23:01:54

    nic lepšího jsem nejedl ale pozor kuřecí tam nedávejte....boršč je vždy ze tří druhů mas...skopové hovězí a vepřové....a okyselit citronem a octem....přidat jeden masox a gruzínské koření s koprem...

  • mnam..povedlo se

  • Pravý ruský boršč. majdalenka 25.02.2013 02:47:02

    Správně, takhle jsme ho vařili pro ruskou klientelu v lázeňském sanatoriu,a ruské vedení dohlíželo abychom to vařili takhle!A bylo jedno, jestli tam dáváme čerstvou, nebo nakládanou řepu!Ale musím říct, že mi máme jídlo lépe ochucené! Oni vyžadovali spíše víc jalové chuti!Není třeba se zozčilovat nad ingredienci, každý národ si upravuje složení podle svého, a vy nikdo nebudete pravděpodobně nikdy vařit pro rusy,a i oni se hádají o pravost receptu! A podle jejich chuti bych ani vařit nechtěla! To chutná málokomu, ale oni to mají rádi!

  • omyl palo 05.01.2013 05:27:23

    borsc je talianska polievka, od talianov ju prebrali ukrajinci a od nich rusy, bolo b y dobre keby si autor nastudoval o com pise.

  • Alexandra 06.02.2012 11:39:33

    Jedna zasadna vec: cervena repa musi byt cerstva, v zadnem pripade varena!! Aby polevka mela peknou cervenou barvu a vitaminy.Syrova cervena repa bud se nakraji a nebo se nastrouha +mrkv+cible , prida se k tomu rajcatovy protlak a vsechno se podusi a pak se prida do hrnce v kterem se vari zeli. Do Ruskeho borsche klobasa se nepridava, mozne jen do Ukrajinskeho.

Celkový počet komentářů: 93
Nalezeno receptů: 93
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravý ruský boršč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept