Pravý polský Bigos

1 h 30 min | polévka | 3 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 24034x
Recept na tradiční polské jídlo na svátky.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí scedíme, přičemž nálev ponecháme stranou, a rozkrájíme ho na drobnější kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na menší kostky. Podle chuti můžete přidat prakticky jakékoliv maso - kuřecí, krůtí, králičí, hovězí. To už záleží na vás.

Ve větším hrnci si na troše rozpáleného sádla pár minut prohřejeme připravené zelí. Následně přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Poté přidáme nakrájenou klobásu a uzenou slaninu a vaříme dalších 30 minut.

Vodu přiléváme opatrně - konzistence na konci by měla zůstat hustá bez vody. Přimícháme rajčatový protlak a dochutíme nálevem ze zelí. Povaříme závěrečných asi 15 minut.

Pravý polský Bigos podáváme jako velmi vydatnou polévku, která výborně chutná a hodně zasytí.

autor receptu:

Pravý polský Bigos

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 3990 běžně 6990 Kč sleva 43 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
28 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravý polský Bigos

Recept se nachází v 200 kuchařkách
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7756 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravý polský Bigos

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • Bigos igi 25.02.2013 04:58:27

    Už jsem to jedl neeni to špatné ale segedin je lepší

    • Segedín kasavice 25.02.2013 10:37:29

      Nechápu jak můžete toto jídlo srovnávat se segedínem,vy nevíte jak se vaří segedín?V receptu jsem se o smetaně nic nedočetla.

      • Re: Segedín Igurus 25.08.2016 19:49:41

        No protože to jediné, čím se tohle jídlo liší od Severin je doba přípravy a Smetana :) Je to jako najdi deset rozdílu, akorát, že tady jsou rozdíly dva-tři ;)

  • Recept na bigos vypadá trochu jinak. Jeho podstata není jen v jeho ingrediencích, ale také v dlouhém (několik hodin) a pomalém vaření. Vyplatí se nespěchat.

    • Je to tak, min. časově se tento recept od pravého dost liší a nejde pouze o hodiny .....

    • Re: Bigos Michal 02.01.2015 21:29:35

      Naprosto souhlasím, toto není pravý polský Bigos. Zaprvé - ten s
      e vaří 2-3 dny, co druh masa, to jeden den. Základ hovězí, uzený, pak klobása, vepřové.... . Zelí, koření, sušené houby...
      bigos miluji, vždy mi kamarád z Klodcka přiveze celý hrnec, já zas pro něho vyrábím vinné klobásy, což oni neznají ale zbožňují..

  • cibulka kasavice 25.02.2013 10:39:10

    Mě v základu chybí cibulka,jinak zajímavý recept

  • Pravý polský Bigos Zbyšik 20.02.2013 14:17:02

    ,,Pravý polský" je trocho zavádějící ,ale můžeme přirovnat k Paele, kdy ve španělsku co vesnice to specifikum surovin. Bigos je velice chutný pokrm, sám ho vařím ze tří druhů masa a příprava je na tři dny ale stojíto za ten čas. Několikrát jsem také ochutnal v polsku a ingredience a suroviny se v jednotlivých rodinách měnily. Proto si myslím že Pravý polský není přesné ale Bigos je opravdu dobrý.

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Pravý polský Bigos
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Ať už vykonáváte jakoukoli pracovní činnost, téměř vždy vám hrozí větší či menší riziko úrazu, nebo i nemoci z povolání. Ne každý úraz, ke kterému dojde při výkonu zaměstnání, však musí být nutně posuzován jako úraz pracovní - např. úraz, který si zaměstnanec přivodí sice v práci, ale v důsledku své vlastní opilosti.

  • Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Všichni se v létě těšíme na dovolenou, ke které naše snahy směřovaly možná i celý předešlý rok, ne vždy však všechno dopadne tak, jak by mělo. Každým rokem během pobytu v zahraničí z různých příčin onemocní, těžce se zraní či zemřou stovky Čechů.




přidat nový recept