Pravý polský Bigos

1 h 30 min | polévka | 3 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 22984x
Recept na tradiční polské jídlo na svátky.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí scedíme, přičemž nálev ponecháme stranou, a rozkrájíme ho na drobnější kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na menší kostky. Podle chuti můžete přidat prakticky jakékoliv maso - kuřecí, krůtí, králičí, hovězí. To už záleží na vás.

Ve větším hrnci si na troše rozpáleného sádla pár minut prohřejeme připravené zelí. Následně přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Poté přidáme nakrájenou klobásu a uzenou slaninu a vaříme dalších 30 minut.

Vodu přiléváme opatrně - konzistence na konci by měla zůstat hustá bez vody. Přimícháme rajčatový protlak a dochutíme nálevem ze zelí. Povaříme závěrečných asi 15 minut.

Pravý polský Bigos podáváme jako velmi vydatnou polévku, která výborně chutná a hodně zasytí.

autor receptu:

Pravý polský Bigos

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
26 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravý polský Bigos

Recept se nachází v 198 kuchařkách
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravý polský Bigos

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Recept na bigos vypadá trochu jinak. Jeho podstata není jen v jeho ingrediencích, ale také v dlouhém (několik hodin) a pomalém vaření. Vyplatí se nespěchat.

    • Je to tak, min. časově se tento recept od pravého dost liší a nejde pouze o hodiny .....

    • Re: Bigos Michal 02.01.2015 21:29:35

      Naprosto souhlasím, toto není pravý polský Bigos. Zaprvé - ten s
      e vaří 2-3 dny, co druh masa, to jeden den. Základ hovězí, uzený, pak klobása, vepřové.... . Zelí, koření, sušené houby...
      bigos miluji, vždy mi kamarád z Klodcka přiveze celý hrnec, já zas pro něho vyrábím vinné klobásy, což oni neznají ale zbožňují..

  • cibulka kasavice 25.02.2013 10:39:10

    Mě v základu chybí cibulka,jinak zajímavý recept

  • Bigos igi 25.02.2013 04:58:27

    Už jsem to jedl neeni to špatné ale segedin je lepší

  • Pravý polský Bigos Zbyšik 20.02.2013 14:17:02

    ,,Pravý polský" je trocho zavádějící ,ale můžeme přirovnat k Paele, kdy ve španělsku co vesnice to specifikum surovin. Bigos je velice chutný pokrm, sám ho vařím ze tří druhů masa a příprava je na tři dny ale stojíto za ten čas. Několikrát jsem také ochutnal v polsku a ingredience a suroviny se v jednotlivých rodinách měnily. Proto si myslím že Pravý polský není přesné ale Bigos je opravdu dobrý.

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Pravý polský Bigos
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept