Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 381737x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 400
Uvařil jsem to (Recept vařilo 158 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1221 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé žloutkové věnečky

Recept se nachází v 3014 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3820 receptů
Baboš
Moučniky 1266 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů u receptu: 400
  • Krém Radek 19.03.2014 17:15:45

    Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

    • Já bych bez tzv. "pískačku" neuvařila ani puding ani kaši. Je to hrnec ještě našich maminek a možná i babiček a já na něj nedám dopustit. Na puding a krupicovou kaši je ideální pomocník. Doporučuji, ale ani nevím, zda se dá ještě koupit a zda se ještě vůbec vyrábí.

      • Re: Re: Krém Marfuška 24.04.2014 18:15:39

        Kupte si děvčata hrnce s keramickým vnitřek a budete čubrnět jaká je to bomba. Vůbec nic se vám nepřipálí. Ani když vaříte dlouho např. guláš atd. Skvělé jsou i keramické pánve, ale pokud mohu radit tak kvalitní nádobí ne od ťamanů.

      • Re: Re: Krém Marketa 31.03.2014 05:22:00

        Ten piskaci hrnec z hliniku s dvojitou stenou taky jeste mam, bylo to nejskvelejsi na vareni mleka atp. Mleko se snadneji vari v kazdem hlinikovem nadobi. Problem dnes je v tom,hlinik se dnes pro vareni nedoporucuje, novy vyzkum tvrdi, ze hlinik podporuje Alzheimra. Pouzivam na vse nerezove hrnce. Bohuzel, vareni mleka a pudingu v tomto nadobi neni snadne, musite michat jako o zavod a plotynka nesmi byt horka (coz pak trva nekonecne dlouho), jinak se mleko rado pripaluje i bez cukru ci pudingu. Nejlepsi pro tyto ucely i ze zdravotniho hlediska by bylo kameninove nadobi. Nevim, jestli se vubec jeste vyrabi.

  • Žloutkové věnečky Marfuška 24.04.2014 18:07:40

    Moc chutné - povedli se mi

    • Re: Re: Re: Krém dahona 07.04.2014 13:09:29

      Já to vyřešila jinak. Mám jeden kastrůlek, ve kterém se od prvopočátku jeho bytí v mé kredenci nic jiného, než pudink nevaří. Už si nepamatuji, kdo mi to kdysi v pravěku poradil, ale funguje to. Nepřipálí se.

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Libor 18.04.2014 16:23:01

    Proč do všeho dáváte ten zas*anej ztuženej tuk?! Pochybuju že v receptech našich babiček takový svinstva byli, potom ať se nikdo nediví, že všichni maj vysokej cholesterol, cukrovku, infarkty a všichni jsou vyžraný jak prasata...už vidím, jak tu někdo napíše, jednou za čas to nevadí ale v tom hnusným tuku je tolik sr*ček, že si tím zasviníte cévy jak nic, potom všichni lítaj po doktorech, sypou do sebe prášky horem spodem a zdraví v prdeli...

    • Re: Krém Jandová 19.03.2014 23:06:10

      Zásadně vařím pudink s cukrem a dosud ni žádný karamel krém nepokazil. Nemáte náhodou "volšový" ruce?

    • Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Marfuška 24.04.2014 18:05:58

      Pan Libor je zřejmě mladší generace, tak neví, že dříve se o škodlivosti ztužených tuků nevědělo. Na druhé straně moje babička vyrostla na sádle, bůčku, ztužených tucích a jiných dnes zatracovaných surovinách a dožila se ve zdraví 93 let stejně jako její sestra a bratr.
      V každém případě nikdo nikoho nenutí dopodrobna dodržovat popsaný recept.
      Pokud něco nejím nebo mi to v receptu vadí, tak to nahradím něčím jiným.
      Mimochodem věnečky jsem dělala podle tohoto receptu, tuk nahradila máslem a moc se povedly a moc chutnaly. Díky za dobrý recept.

      • Re: Re: Krém Radek 24.03.2014 14:14:51

        Ne opravdu nemám "volšové" ruce, ba naopak. Když už urážíte bez znalosti věcných faktů tak vězte, že kdyby vaše iq dosahovalo alespoň 50 pochopila by jste, že na točivém, střídavém pohybu šlehací metly se nadá nic moc pokazit.. Pro ostatní -Toho cukru je tam opravdu hodně, pozor na špatnou volbu hrnce (některé povrchy snáze přichytávají), a příliš vysoká teplota. S menším množstvím cukru se to povedlo, dosladil jsem po sejmutí z vařiče.

  • Celkový počet komentářů: 400
    Nalezeno receptů: 400
    |< << 12345 >> >|
    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Typy žloutenek a jak je odhalit

      Typy žloutenek a jak je odhalit

      Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

    • Význam bílkovin v naší stravě

      Význam bílkovin v naší stravě

      Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




    přidat nový recept