Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 420380x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 436
Uvařil jsem to (Recept vařilo 166 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1266 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé žloutkové věnečky

Recept se nachází v 3116 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů u receptu: 436
  • hrubá mouka Hani 22.10.2014 20:05:24

    Zdravím kuchařky a pekařky ;)
    Mám menší dotaz, dělá nebo zkoušel někdo dělat tyhle věnečky i z hrubé mouky? Vlastním stejný recept od babičky, který je z dost staré kuchařky a tam je uvedená mouka hrubá. A vždycky je z ní dělala.
    Zajímalo by mě, jestli je v tom nějaký rozdíl, ať už při přípravě anebo v konzistenci či chuti :)

  • pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 18:08:07

    Dobry den ja bydlym v Kanade od 9 roku stara tak us dobre nepisu (jsu us 36) ja mam moc rada cesky recepty ale ya nevim co ye 1/2 masla. Ya vim co je maslo ale nevim kolik ye 1/2. V Kanade cele maslo ye 454g. Ye 1/2 222g nebo yem 125g a nebo 1/2 hrnku? Prosim pomoc.

    Katka

    • Bedřiška
      Re: pomoc prosim Bedřiška 19.10.2014 18:41:18

      1/2 másla znamená 125 g Másla. U nás máme máslo balené po 250 g.

      • Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 18:48:15

        Dobry den, Bedrisko,
        Moc se omlouvam, mate pravdu, ja osel jsem to pomotala.

        Kathy,
        Ms. Bedriska is right, I made a mistake, oops! So, one more time: Czech butter comes in 250g package, therefore 1/2 would be 125g of butter. Sorry about the wrong information in my initial post.

        • Re: Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:46:35

          Ella thank you, yes I am using this recipe for the cream and the glaze but I found a different recipe for the dough and that one said 1/2 butter and I thought they were referring to 125g but wasn´t sure since I haven´t been back home since I was 18 I wasn´t sure how the butter is sold there and all the cookbooks I have at home always have butter and lard listed in grams.

          thank you again

          • Re: Re: Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 21:03:37

            Hi Kathy,
            You´re very welcome, glad to be of help, even after my initial ´screw-up´, lol. Sorry about that again. I know where you´re coming from when you´re talking about the grams vs. other measuring units.
            These days all recipes are written in grams vs. other measuring units, so it gets pretty darn confusing. I use a great website to help me convert ingredients from US/British (cups, tbs, etc) to Metric/European measurements and vice versa. Here is the link, I hope it helps you as well in the future should you need it.

            http://www.convert-me.com/en/c onvert/cooking/

            Take care and have a wonderful day.

            • Re: Re: Re: Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 21:07:32

              Grrrr, there should not be a space in the link, of course. Here it is again:
              http://www.convert-me.com/en/c onvert/cooking/

              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 21:11:24

                OK, so this is the second time this has happened; my guess is that the site automatically breaks the link. No problem, if you do use it, just copy the link into your browser and delete the space between ´c´ and ´onversion´ in the link itself and it will work just fine.

      • Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:48:08

        Dekuju vam, to je co jsem chtela vedet.

        Katka

      • Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:43:26

        Thank you.

Celkový počet komentářů: 436
Nalezeno receptů: 436
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept