Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 377165x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 384
Uvařil jsem to (Recept vařilo 156 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Vaše cena 590 běžně 4990 Kč sleva 88 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1213 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé žloutkové věnečky

Recept se nachází v 3004 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3821 receptů
Baboš
Moučniky 1266 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů u receptu: 384
  • spatny recept tom 06.04.2014 13:14:05

    Jsem cukrar a tento recept je sprominutim na hovno testo je ridky a neda se snim nic delat

    • Re: spatny recept žanda 14.04.2014 21:21:05

      Tak o tom, že jste cukrář si dovolím pochybovat.D.D.D. Odkdy dělají profíci podle receptu z internetu tak známé dortíky? Každý má svůj osvědčený, léty prověřený recept a na nějaké babské rady přeci nedají, natož aby to zkoušeli.Jsou přeci páni tvorstva. A jestli jste opravdu kuchař či cukrář, tak leda z leknutí a měl byste vrátit výúční list. Ovšem, jestli jste cukrář co má vysokou glikemii, tak tohle všechno beru zpět a jste jen levý jak šavle.

    • Re: spatny recept Jana 11.04.2014 13:14:21

      Dejte sem tedy Váš receptík

    • Re: spatny recept Ema 06.04.2014 13:48:05

      No,jak ak čtu některé komentáře,tak se nestačím divit.Já tedy nejsem cukrář a dělala jsem je poprvé v životě a byly skvělé.Žádné řídké těsto.Jestlipak to nebude rukama?Dnes už je dělám pravidelně a ještě se mi nestalo,že by se nepovedly.Celá rodina se vždy na ně velmi těší.Jde o to,dodržovat přesně vše podle receptu.Za mě je recept naprosto skvělý a myslím,že nejsem sama,komu se věnečky daří. Za tento recept moc děkuji!!!

      • Bedřiška
        Re: Re: spatny recept Bedřiška 06.04.2014 15:05:07

        Děkuji za pochvalu, já tyto věnečky dělám již přes 30 roků a nikdy se mi nestalo, že by bylo těsto řídké. Nyní mám nařízenou bezlepkovou dietu a tak jsem je zkusila udělat z bezlepkové mouky a byli parádní.

  • Super recept Bára 13.04.2014 11:52:15

    Milá paní Bedřiško.
    Recept je skvělý a věnečky výborný. Já jsem nekuchařka, nevařím, a přesto jsem věnečky zvládla na první pokus bez jakýchkoli problémů a zádrhelů. Dělala jsem je teda déle než dvě hodiny, ale jsou výtečné. Ušila jsem si na sebe bič, protože je budu muset dělat častěji, všem moc chutnají!
    Děkuji za super recept. :-)

  • Krém Radek 19.03.2014 17:15:45

    Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

    • Já bych bez tzv. "pískačku" neuvařila ani puding ani kaši. Je to hrnec ještě našich maminek a možná i babiček a já na něj nedám dopustit. Na puding a krupicovou kaši je ideální pomocník. Doporučuji, ale ani nevím, zda se dá ještě koupit a zda se ještě vůbec vyrábí.

      • Re: Re: Krém Marketa 31.03.2014 05:22:00

        Ten piskaci hrnec z hliniku s dvojitou stenou taky jeste mam, bylo to nejskvelejsi na vareni mleka atp. Mleko se snadneji vari v kazdem hlinikovem nadobi. Problem dnes je v tom,hlinik se dnes pro vareni nedoporucuje, novy vyzkum tvrdi, ze hlinik podporuje Alzheimra. Pouzivam na vse nerezove hrnce. Bohuzel, vareni mleka a pudingu v tomto nadobi neni snadne, musite michat jako o zavod a plotynka nesmi byt horka (coz pak trva nekonecne dlouho), jinak se mleko rado pripaluje i bez cukru ci pudingu. Nejlepsi pro tyto ucely i ze zdravotniho hlediska by bylo kameninove nadobi. Nevim, jestli se vubec jeste vyrabi.

Celkový počet komentářů: 384
Nalezeno receptů: 384
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.

  • Krabičková dieta

    Krabičková dieta

    Krabičková dieta je bezpochyby fenomén. Hubnou podle ní údajně mnohé celebrity u nás i ve světě. A i vy, pokud se pokoušíte už nějaký čas zdravě zhubnout, jste o ní určitě také slyšeli. Jak to tedy s krabičkovou dietou vlastně je? Funguje? A jak s ní začít?




přidat nový recept