Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 409583x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 422
Uvařil jsem to (Recept vařilo 165 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1261 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé žloutkové věnečky

Recept se nachází v 3105 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Baboš
Moučniky 1336 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů u receptu: 422
  • věnečky Petra 19.08.2014 10:03:10

    Já dávám místo másla vepřové sádlo. Jsou úžasné!

  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky bevgjwck 07.08.2014 20:15:54

    Super recept :D

  • rada od cukrářky petra spoustová 21.06.2014 23:43:59

    Zdravím. Těsto tzv. restujeme na bílé dno. Jakmile zasypete mouku, tak tou vařečkou míchejte těsto tak dlouho, až budete mít na dně kastrolu bílý povlak. Nijak slabý ale solidní.
    Krém. Klidně vařte s cukrem. Ale jak správně? Mléko 2/3 a cukr necháme dojít k varu.
    Mícháme. Ale nemusíme neustále. Z 1/3 mléka a pudinku jsme si připravili zálivku.
    Jakmile se začne mléko vařit, nalijeme zálivku. Dáme na MÍRNÝ oheň nebo stupeň a NEUSTÁLE mícháme. Krém rychle houstne. Nebojte se. Musíte míchat alespoň 3 minuty kvůli škrobu. Tak takhle mě to učili ve škole a nikdy jsem pudink nepřipálila.
    Pěkný den

  • venecky jirka 21.06.2014 21:59:04

    vyskousim je doufam ze budou dobre

  • Proč žloutkové? Ludmila 21.06.2014 21:53:26

    Když tam není nikde ani zmínka o žloutcích.Kdy se pudink sladí ,je úplně jedno,ale do rozšlehaného mléka s pudinkem zamíchám na litr mléka tři žloutky a krém krásně drží tvar a neřídne.

  • Krém Radek 19.03.2014 17:15:45

    Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

    • Re: Krém Eva 21.06.2014 10:53:46

      Vždycky dávám všechno dohromady i s cukrem a ještě nikdy se mi nestalo,že by se mi puding připálil.Chce to zkušenost a dobře míchat.

    • Já bych bez tzv. "pískačku" neuvařila ani puding ani kaši. Je to hrnec ještě našich maminek a možná i babiček a já na něj nedám dopustit. Na puding a krupicovou kaši je ideální pomocník. Doporučuji, ale ani nevím, zda se dá ještě koupit a zda se ještě vůbec vyrábí.

      • Re: Re: Krém Marketa 31.03.2014 05:22:00

        Ten piskaci hrnec z hliniku s dvojitou stenou taky jeste mam, bylo to nejskvelejsi na vareni mleka atp. Mleko se snadneji vari v kazdem hlinikovem nadobi. Problem dnes je v tom,hlinik se dnes pro vareni nedoporucuje, novy vyzkum tvrdi, ze hlinik podporuje Alzheimra. Pouzivam na vse nerezove hrnce. Bohuzel, vareni mleka a pudingu v tomto nadobi neni snadne, musite michat jako o zavod a plotynka nesmi byt horka (coz pak trva nekonecne dlouho), jinak se mleko rado pripaluje i bez cukru ci pudingu. Nejlepsi pro tyto ucely i ze zdravotniho hlediska by bylo kameninove nadobi. Nevim, jestli se vubec jeste vyrabi.

        • Re: Re: Re: Krém Honza 28.04.2014 11:55:14

          Puding se dělá v mikrovlnce. Bez hrudkování, bez připalování. Vezmu odměrný válec (je cejchovaný na 0.8 l, ale po okraj se do něj vleze litr), dám do něj mlíko. V hrníčku rozmícháím pudink s cukrem a odleju trochu mléka, abych mohl vyrobit kašičku. Zbytek dám na 3-4 minuty vařit. Mlíko dost pění, proto je zapotřebí mít nádobu na litr, aby nepřekypělo.
          Po vytažení z mikrovlnky opatrně mlíko zamíchám - je to přehřátá kapalina, takže vložení vařečky způsobí bouřlivou reakci. Když tu reacki zkrotím, vmíchám připravenou pudinkovou kašičku - okamžitě houstne, někdy je hustota už vyhovující. Ale většinou to pak ještě v mikrovlnce přivedu k varu a po vytažení promíchám. Při nejhorším ještě jednou zopakuji.
          Na krémy dávám mléka cca o deci méně.
          Takhle se nic nepřipálí, nezkaramelizuje, nic není nutno hlídat a míchat.

Celkový počet komentářů: 422
Nalezeno receptů: 422
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept