Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 432888x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 444
Uvařil jsem to (Recept vařilo 167 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1271 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé žloutkové věnečky

Recept se nachází v 3137 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Baboš
Moučniky 1365 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů u receptu: 444
  • pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 18:08:07

    Dobry den ja bydlym v Kanade od 9 roku stara tak us dobre nepisu (jsu us 36) ja mam moc rada cesky recepty ale ya nevim co ye 1/2 masla. Ya vim co je maslo ale nevim kolik ye 1/2. V Kanade cele maslo ye 454g. Ye 1/2 222g nebo yem 125g a nebo 1/2 hrnku? Prosim pomoc.

    Katka

    • Re: pomoc prosim Marie Slunecková 18.12.2014 13:16:53

      Preji krasné vánocní svátky,

      vse dobré v novem roce 2015

    • Bedřiška
      Re: pomoc prosim Bedřiška 19.10.2014 18:41:18

      1/2 másla znamená 125 g Másla. U nás máme máslo balené po 250 g.

      • Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 18:48:15

        Dobry den, Bedrisko,
        Moc se omlouvam, mate pravdu, ja osel jsem to pomotala.

        Kathy,
        Ms. Bedriska is right, I made a mistake, oops! So, one more time: Czech butter comes in 250g package, therefore 1/2 would be 125g of butter. Sorry about the wrong information in my initial post.

        • Re: Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:46:35

          Ella thank you, yes I am using this recipe for the cream and the glaze but I found a different recipe for the dough and that one said 1/2 butter and I thought they were referring to 125g but wasn´t sure since I haven´t been back home since I was 18 I wasn´t sure how the butter is sold there and all the cookbooks I have at home always have butter and lard listed in grams.

          thank you again

          • Re: Re: Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 21:03:37

            Hi Kathy,
            You´re very welcome, glad to be of help, even after my initial ´screw-up´, lol. Sorry about that again. I know where you´re coming from when you´re talking about the grams vs. other measuring units.
            These days all recipes are written in grams vs. other measuring units, so it gets pretty darn confusing. I use a great website to help me convert ingredients from US/British (cups, tbs, etc) to Metric/European measurements and vice versa. Here is the link, I hope it helps you as well in the future should you need it.

            http://www.convert-me.com/en/c onvert/cooking/

            Take care and have a wonderful day.

            • Re: Re: Re: Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 21:07:32

              Grrrr, there should not be a space in the link, of course. Here it is again:
              http://www.convert-me.com/en/c onvert/cooking/

              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 21:11:24

                OK, so this is the second time this has happened; my guess is that the site automatically breaks the link. No problem, if you do use it, just copy the link into your browser and delete the space between ´c´ and ´onversion´ in the link itself and it will work just fine.

      • Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:48:08

        Dekuju vam, to je co jsem chtela vedet.

        Katka

      • Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:43:26

        Thank you.

Celkový počet komentářů: 444
Nalezeno receptů: 444
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    3D promítání filmů už není nic výjimečného, a to nejen v kině, ale i v domácích podmínkách. Často si ani neuvědomujeme, že sledování pohádek ve 3D může ovlivňovat zrak našich dětí, zejména jsou-li mladší 6 let. Jaké mohou být následky?

  • Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Máme za sebou druhou adventní neděli a radostně očekávaný Štědrý den je zase o krůček blíž. Na adventním věnci, který zdobí naše stoly pokryté svátečním ubrusem, jsme zapálili už druhou svíčku. Víte, odkud k nám přišel tento zvyk a jaký má význam? Proč takto postupně zapalujeme právě čtyři svíčky a co symbolizuje jejich světlo?




přidat nový recept