Pravé žloutkové věnečky

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 462156x
Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.
Komentáře receptu 454
Uvařil jsem to (Recept vařilo 169 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Bedřiška autor receptu:

Pravé žloutkové věnečky

Počet přidaných receptů: 31

Ingredience

Recept Pravé žloutkové věnečky byl 22.03.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
1302 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé žloutkové věnečky

Recept se nachází v 3170 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Baboš
Moučniky 1434 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů u receptu: 454
  • Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky Tereza 17.04.2015 09:36:49

    Delala jsem dvojitou davku, testo vyslo 85 kousku a kremu bylo taky akorat, jsou vyborne! Diky za recept!

  • naprosto skvělé janinab 13.04.2015 08:06:12

    Dobrý den paní Bedřiško,
    věnečky jsem pekla poprvé v životě včera synovi k narozeninám. Jsou naprosto úžasné, povedly se a hlavně chutnaly všem!!!!! Děkuji za recept.

  • pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 18:08:07

    Dobry den ja bydlym v Kanade od 9 roku stara tak us dobre nepisu (jsu us 36) ja mam moc rada cesky recepty ale ya nevim co ye 1/2 masla. Ya vim co je maslo ale nevim kolik ye 1/2. V Kanade cele maslo ye 454g. Ye 1/2 222g nebo yem 125g a nebo 1/2 hrnku? Prosim pomoc.

    Katka

    • Re: pomoc prosim Renata Suková 18.03.2015 14:07:32

      asi vám dávno někdo odpověděl, ale kdyby náhodou ne, tak je to 125g. Máme kostky másla 250ti gramové. Jinak řečeno"čtvrt kila" a tak se u nás říká, kup čtvrtku másla.
      Ale půlka z té čtvrtky je 125g.
      Když budete chtít, napište, jestli chcete recept na makovec, děsná dobrota, skoro nikdo to nezná, to mám po babičce- je to bez mouky- pořád si říkám, že jednou na tom zbohatnu a tak ten recept tajím, ale vy jste daleko, vám to řeknu.
      S pozdravem Renata Suková z Prahy.

      • Re: Re: pomoc prosim Bedřiška 18.03.2015 19:32:08

        Dobrý den, prosím Vás mě byste recept na makovník neposlala? Velice bych ho uvítala je totiž bez mouky a já mám bezlepkovou dietu. Děkuji.

        • Re: Re: Re: pomoc prosim Ema 19.03.2015 10:06:23

          Myslím,že když si zadáte na internetu Makovec,tak Vám vyjede X receptů.Moc bych se divila,kdyby tam nebyl i ten tajný.Makovec totiž dělá spousta lidí,podle mnoha receptů,jako ostatně vše.

    • Re: pomoc prosim Marie Slunecková 18.12.2014 13:16:53

      Preji krasné vánocní svátky,

      vse dobré v novem roce 2015

    • Bedřiška
      Re: pomoc prosim Bedřiška 19.10.2014 18:41:18

      1/2 másla znamená 125 g Másla. U nás máme máslo balené po 250 g.

      • Re: Re: pomoc prosim Ella 19.10.2014 18:48:15

        Dobry den, Bedrisko,
        Moc se omlouvam, mate pravdu, ja osel jsem to pomotala.

        Kathy,
        Ms. Bedriska is right, I made a mistake, oops! So, one more time: Czech butter comes in 250g package, therefore 1/2 would be 125g of butter. Sorry about the wrong information in my initial post.

        • Re: Re: Re: pomoc prosim Kathy from Canada 19.10.2014 20:46:35

          Ella thank you, yes I am using this recipe for the cream and the glaze but I found a different recipe for the dough and that one said 1/2 butter and I thought they were referring to 125g but wasn´t sure since I haven´t been back home since I was 18 I wasn´t sure how the butter is sold there and all the cookbooks I have at home always have butter and lard listed in grams.

          thank you again

Celkový počet komentářů: 454
Nalezeno receptů: 454
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept