Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

45 min | hlavní chod | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 522748x
Recept z hlavy rodilého slováka s vlastnoruční ukázkou.
Komentáře receptu 125
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.

Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

konvalinka autor receptu:

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 3490 běžně 5499 Kč sleva 37 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
985 hlasujících
  • Recept Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou - Slovenské halušky voní a chutnají báječně.
  • Recept Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou - Halušky s bryndzou a slaninou.

Kuchařky obsahující recept Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Recept se nachází v 896 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
KDI
ZZZ-VŠELIČO 2513 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Celkový počet komentářů u receptu: 125
  • Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou Peter 06.02.2016 22:48:49

    Ak ste tieto halušky nazvali "pravé", aké sú podľa Vás tie " ľavé"?

    moi2:
    Nemáte pravdu, pretože bryndzové sú halušky a s kyslou kapustou sú strapačky (od kapusty zostanú "strapaté" - z toho ten názov).

  • Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou gfdgsfd 31.12.2015 17:23:50

    Herdyn a Baxtrix ARMY

  • halušky jsou super! ka-brňák 19.12.2014 21:17:30

    taky pamatuji z dětství, (taky jsem "pravý čecho/slovák")!
    a tak z praxe doplňuji, že perfektní je ORAVSKÁ SLANINA, když je k mání.
    a když není na zapití žinčica, (http://cs.wikipedia.org/wiki/ žinice), tak kefír, mléko, ale i orosená plzeň, udělají své! ;-)
    tak ať všem chutnají TY JEJICH halušky a už nezdržujte, dobrou chuť všem!

  • Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou qwent 05.04.2015 18:18:15

    anglickou slaninu na pravé slovenské ?
    nikdy !

  • pavla3
    Halušky pavla3 23.05.2014 10:26:49

    Byli jsme s partou asi před deseti léty na Slovensku a protože všichni milujeme halušky dávali jsme si je všude.Každé chutnaly výborně .a každé jinak.Po týdnu jsme ochutnali všechny možné verze.

  • :-)))))) Jane 22.05.2014 13:29:04

    Není 1 univerzální recept na halušky :-) důležité je si ty halušky užít a ne si tu řešit svoje ego. Mňam,

  • Komentář k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou Radek 17.01.2014 13:15:07

    Ano, takto mám recept v hlavě i od mojí babičky ze Slovenska, která ještě podle počtu brambor dávala stejný počet naběraček vlažné vody. Pak už jen polohrubou mouku a sůl. Konzistence těsta se musí odhadnout, ale stojí to za to "žrádlo".

Celkový počet komentářů: 125
Nalezeno receptů: 125
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept