Pravé italské tiramisu

30 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 103535x
Nejslavnější a nejchutnější nepečený italský dezert, to je tiramisu. Příprava není tak náročná.
Komentáře receptu 22
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mascarpone a zamícháme. Zvlášť ušleháme sladkou šlehačku a smícháme dohromady.

Dno tácku vymažeme slabě krémem. Piškoty namáčíme do silné italské oslazené kávy espresso z obou stran velmi rychle, aby se příliš nerozmočily (kdo nemá doma mokku, použije kávu rozpustnou).

Použijeme polovinu dlouhých cukrářských piškotů, které potřeme polovinou krému. Postup opakujeme, nahoře krém posypeme hořkým kakaem.

Pravé italské tiramisu dáme vychladit do lednice a podáváme. Recept je na 12 porcí.

autor receptu:

Pravé italské tiramisu

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
99 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravé italské tiramisu

Recept se nachází v 485 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
myš1
recepty 4619 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu

Celkový počet komentářů u receptu: 22
  • Komentář k receptu Pravé italské tiramisu Veronica A. 14.04.2014 15:40:49

    Do Tiramisu patri Savoiardi piskoty(maji je i u vas v Cr),mascarpone, zloutky s cumrem,vyslehat,bilky take,(cca z 5 cerstv.vajec)zadna smetana-to uz potom neni Prave italske tiramisu..Mozno dat i Vase dlouhe piskoty!Hlavne ne pomatan.maslo,tvaroh..;-)
    do kavy se pridava i mand.liker Amaretto!"-zadny rum ani podobne!Namacet kratce piskoty!
    Tatinek je Ital,i me 3deti(sestry,babicka take i me tety a sestrenice a zijeme v Italii;-)
    Posypat ho je lepe kakaem az pred podavanim,pouzit kvalitni kakao i vsechny ingredience,jen tak je to lahodne Ti ra mi su-neco jako zvedni mne nahoru("rozvesel me")
    Preji vsem hezky den ,Veronica

  • Komentář k receptu Pravé italské tiramisu aneta 14.02.2014 16:29:54

    http://www.sitalemvkuchyni.cz /recept/Tiramisu

  • Lucie 25.10.2012 23:40:53

    Škoda, že se lidi navzájem neustále matou :) Prý pravé italské Tiramisu.. :/ Do italského Tiramisu rozhodně nepatří šlehačka, káva se dává neslazená a přidává se do ní mandlový likér Amaretto. Místo šlehačky příjde sníh vyšlehaný z bílků.

  • monika 27.03.2013 12:46:55

    Právě jsem vyzkoušela a už se tiramisu chladí v lednici, jsem zvědavá na výsledek. Ale krém se mi zdál dost sladký a tekutý tak snad vše ztuhne jak má...

  • Jiří 23.09.2012 16:05:58

    Šlehačka do Tiramisu pravého nepatří, ale jenom sníh a vyšlehané žloutky s cukrem. Více na s Italem v kuchyni.

    • Re: italská kuchyně je jen jedna 07.03.2013 17:55:12

      Přesně tak..slovo "pravé" bych opravdu z názvu vymazala..Neříkám, že recept sám o sobě nemůže být dobrý, ale není to "pravé" italské tiramisu.
      Pravé italské recepty si můžete omrknout kromě Itala v kuchyni i tady:
      www.ilove-italy.cz

  • Ida 07.05.2012 11:30:56

    miluju pravé italské tiramisu delala jsme ho nesčetněkrát :-) akorát tam zbytečně nedávám smetanu a nesladím espresso a dávám amaretto

  • Tiramisu je výborný desert, ale dělal jsem trochu jiný. Nedával jsem ani smetanu ke šlehání, espresso jsem nesladil, ale dává se do něj Amaretto.

  • Tiramisu marta121 16.04.2012 04:17:34

    protože jsem dělala snad podruhé v životě, rozhodla jsem se pro tento neošizený recept. Vyplatilo se,opravdu všem chutnalo. Jen jsem použila 250 Gr maskarpone a 250 Gr rikota (kvůli tomu, že obsahuje jen 9% tuku).

Celkový počet komentářů: 22
Nalezeno receptů: 22
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept