Pravé italské tiramisu z mascarpone

30 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 653337x
Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých vylepšení.
Komentáře receptu 84
Uvařil jsem to (Recept vařilo 31 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!), dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl. Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.

autor receptu:

Pravé italské tiramisu z mascarpone

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
394 hlasujících
  • Recept Pravé italské tiramisu z mascarpone - Skvělý recept, díky. Pája
  • Recept Pravé italské tiramisu z mascarpone - Srdce tomu dodají ten správný šmrnc!
  • Recept Pravé italské tiramisu z mascarpone - Pravé italské tiramisu z mascarpone
  • Recept Pravé italské tiramisu z mascarpone - Pravé italské tiramisu z mascarpone

Kuchařky obsahující recept Pravé italské tiramisu z mascarpone

Recept se nachází v 445 kuchařkách
Exanima
Exina kuchařka 2 recepty
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone

Celkový počet komentářů u receptu: 84
  • Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone Honza 21.06.2016 20:24:32

    Super recept. Tiramissu bylo vynikající. Jenom to instantní kafe jsem nahradil filtrovaným. Kdo nemá doma alespoň french press, tak doporučuji vzít nějaké jemné sítko a kafe po 3-4 minutách po zalití přes něj přecedit.

  • Zkuste přidat borůvky! Dominik 01.04.2016 12:53:21

    Tohle tiramisu dělám opakovaně. Přesně podle receptu a musím říct, že je opravdu nejlepší!
    Doporučuji na obě vrstvy krému nasypat pár borůvek. Je to mňamka!

  • Tiramisu-super recept v (tecka) stampachova 19.03.2016 19:45:40

    Neočekávaně snadná příprava a luxusní výsledek - chutnalo všem, i zapřisáhlým odpůrcům sladkého!

  • Výborné! Diana 03.03.2016 15:55:57

    Skvělé, recept moc chutnal :-)

  • tiramisu Mira 01.05.2014 17:51:42

    V životě jsem nepil žádné instatní kafe//fuj tajbl/ pravá turecká zrnková káva s pryvým božkovským rumem - to je ta pravá bašta

  • Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone Paty 16.01.2016 12:10:23

    Nebo nevím, kde jsem udělala chybu. :-)

    • Re: tiramisu Tiramisu 26.02.2016 12:39:27

      tento recept není o kávě. ale klidně si tam dejte i logr ! jinak rum tady v receptu není. Amareto je úplně něco jiného, pane.

  • Komentář k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone Paty 16.01.2016 12:09:44

    Dobré, ale nechutnalo mi to jako Tiramisu. Spíše jako nepečený dort bez ovoce. Možná bych použila spíše obyčejné piškoty, nejsou tak sladké, jako cukrářské. Chuť kávy by se pak možná více projevila.

  • tiramisu andrea 13.02.2015 13:40:32

    tiramisu som robila podla receptu a nadruhy den sa mi cely rozpadol kdesom urobila chybu

Celkový počet komentářů: 84
Nalezeno receptů: 84
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravé italské tiramisu z mascarpone
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept