Pravá ořechová náplň

15 min | | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 132776x
Náplň připravená z vlašských ořechů. Ocení ji každý mlsný jazýček.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Ořechy umeleme nebo nasekáme najemno.

V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla s oříškovou vůní přidáme cukr a ořechy a krátce osmahneme. Pak hmotu odstavíme.

Odstavenou ořechovou náplň necháme vychladnout a vmícháme do ní žloutek.

Ořechovou náplní plníme koláče nebo cukroví. Podle chuti můžeme do náplně přidat trochu rumu nebo koření.

Petr Král autor receptu:

Pravá ořechová náplň

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Pravá ořechová náplň - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1681 kJ / 401,5 kCal (na 1 porci)
4,7
skvělý recept
64 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pravá ořechová náplň

Recept se nachází v 243 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů
kailmija
Dobrůtky pro mlsné jazýčky 119 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravá ořechová náplň

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Pravá ořechová náplň
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept