Připravíme si dvě misky. V misce první ušleháme vejce a cukr, ve druhé míse smícháme zbytek přísad na těsto. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme těsto, které rozdělíme na několik kusů a každý kus důkladně vyválíme.
Pomocí vykrajovátka vykrajujeme z těsta kolečka (stačí 8 - 9 centimetrů široké). Doprostřed každého kolečka dáme 1/2 - 3/4 lžičky náplně. S náplní to nesmíme přehánět, protože při pečení mají tendenci vytékat. Plátky s náplní opatrně přehneme do tvaru trojúhelníčků a okraje přitiskneme k sobě.
Nyní máme Hamantašén připravené. Předehřejeme troubu a plech s Hamantašén vložíme dovnitř a necháme péct na 175 °C po dobu cca 20 minut.
Hamantašén podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem. Jako náplň můžeme použít také makovou náplň, marmelády, ale klidně i exotické náplně (jako například datlovou), což je v Izraeli poměrně oblíbené.