Potahovací hmota na dorty

10 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 146106x
Nejlepší potahovací hmota na dorty, jakou jsem vyzkoušela. Je velmi rychlá, jednoduchá a skvěle se s ní pracuje.
Komentáře receptu 120
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Navážíme si nebo odměříme ve stejném množství sušené mléko a moučkový cukr.

Přidáme pár kapiček mandlového aroma a postupně po kapičkách vodu. Zároveň začneme těsto zpracovávat do hladké nelepivé hmoty. Pokud se nedaří těsto spojit, je možné přidat jeden bílek.

Pokud se nám zdá těsto moc řídké, můžeme znovu přidat sušené mléko a cukr. Zpracovanou hmotu obarvujeme potravinářskými barvami.

autor receptu:

Potahovací hmota na dorty

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 7980 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
116 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Potahovací hmota na dorty

Recept se nachází v 477 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1618 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4201 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4317 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Potahovací hmota na dorty

Celkový počet komentářů u receptu: 120
  • Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty Simona Havlíková 01.08.2016 13:29:12

    Dobrý den :) jak velký dort se potáhne z této gramáže surovin?

  • Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty daja 04.02.2014 08:44:49

    Dekuji za rady,zítra to vyzkouším nanečisto..jinak ta potahovka se asi moc uchovávat nedá,do dneska se z ní stal šutr :D tak zítra si těsně před zdobením udělám novou....asi vyzkouším i tu z bonbónů,i krémy vyzkouším dva...a za 14 dni,az to budu delat načisto,tak si vyberu.co je lepší..

    • Re: Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty vladka 27.07.2016 18:59:57

      když ztvrdne zkuste rozehřat v mikrovlnce ale jen chviličku pozor at není uvnitř horka

  • skvělá potahovací hmota alexandra (tecka) ctvrtlikova 11.06.2016 17:17:59

    Díky za tento recept! Potahovací hmota je výborná, všem moc chutnala, olizovali se i ti, co na sladké moc nejsou. Navíc se s ní výborně pracuje. Foto příspěvek - petarda :-).
    A pro ty, co jako já ocení v receptu konkrétnější dávkování, nebo ještě lépe úplně nejkonkrétnější - tedy počet kapek a tak ..... :-) .... na 100g cukru doporučuji minimálně 15 kapek (klidně i víc) aroma Dr.Oetker a 25 ml vody. Takto hmotu zpracuji krásně lžící a až v druhé fázi ňahňání zapojuji ruce.
    Musím říct, že hmota chutnala rodině až tak, že už jsem dvakrát vyráběla jen tak na víkend "marcipánové kuličky" na zobání. A chystám se takovými výbornými kuličkami, hezky zabalenými v celofánových pytlíčkách s pěknou mašlí, obdarovávat i své přátele :-).
    Takže ještě jednou díky, výborný recept !!

  • Výborný recept lbalounova 05.03.2016 20:32:14

    Podle receptu jsem včera večer potáhla dort pro dcerku ke druhým narozeninám, a dopadl výborně!!! Jako podklad jsem použila domácí rybízovou marmeládu, a přes noc jsem dort nechala zabalený v mikrotenu v lednici, a krásně vydržel. Moc děkuji za recept!!!

  • Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty pavlavuchova 18.11.2015 01:10:14

    Místo madlového aroma jsem na radu kamarádky dala Rum. :-) hmota se moc povedla, hezky se s ní pracuje :-) Děkuji za recept

  • Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty Marie 08.07.2014 14:44:39

    tak já jsem dnes také zkoušela tento recept a katastrofa. Pracovalo se sním dobře, ale v lednici se mi začal roztékat marcipán a celej spadl z dortu dolu.

    • Re: Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty Miška 20.07.2014 22:08:08

      Dobrý den, u mě také katastrofa. Syn měl dnes 6. narozeniny a když sem ráno otevřela ledničku celá hmota stekla z dortu dolu takže bylo po dortu a po oslavě..Přitom se s ním včera pracovalo dobře a nelepila se. I ledničku sme nastavili aby víc chladila. prostě to nechápu

      • Re: Re: Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty marta 18.10.2015 23:45:06

        v Běžné domácí lednici je vysoká vlhkost a ta potahovce vadí a může ji poškodit. pokud není možné dort nechat v chladu a suchu je lepší jej potahovat tzv. až před akcí:-)

    • Re: Komentář k receptu Potahovací hmota na dorty MS 08.07.2014 18:56:19

      Tak za tohle nemůže marcipán, ale počasí. Tento problám jsem měla minulý rok,Rosil se nebo vyschl tak, že při sebemenším dotyku se roztříštil jako sklo. Já mám dnes problémy s kynutým těstem! Je zpocené a nekyne :-)

Celkový počet komentářů: 120
Nalezeno receptů: 120
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Potahovací hmota na dorty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept