Pórkový quiche Asihlasy

1 h 30 min | chuťovka | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 172x
Recept na slaný koláč s pórkem ve francouzském stylu. Doba přípravy 45 minut, odpočinek 30 minut a pečení 45 minut.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do hladké žitné nebo pšeničné mouky rozkrájíme studené máslo, prohněteme do konzistence drobenky, osolíme a přilijeme postupně vodu. Hněteme, až vznikne hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme pánev, přidáme máslo a potom nakrájený pórek. Restujeme dvě minuty, přilijeme víno a necháme vyvařit tekutinu. Poté odstavíme z plotny a necháme zchladnout. Po vychladnutí pórek smícháme s jemně nasekanými mandlemi.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme placku cca 5 mm tenkou tak, aby přesahovala o něco danou formu (kulatou korpusovou formu s průměrem 26 cm). Těsto vložíme do máslem vymazané formy a rukama vytvarujeme podle formy tak, aby těsto bylo i na okrajích, bude tvořit jakýsi lem. Těsto propícháme na několika místech vidličkou, zakryjeme pečícím papírem, zatížíme fazolemi a předpečeme 20 minut. Potom sejmeme papír s fazolemi a necháme vychladnout.

Vejce prošleháme s lučinou a smetanou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a přidáme odrhnutý sušený tymián. Strouhaným parmazánem posypeme těsto, dále rozložíme pórek, do kterého ještě předtím vmícháme sekané mandle. Vše zalijeme vaječnou směsí. Pórkový quiche Asihlasy vložíme do trouby a pečeme ještě 35 - 45 minut dozlatova, až se náplň zpevní.

K zatížení používáme fazole, když je nouze, nemusí být zátěž žádná, ale pak se těsto musí hlídat. V okamžiku, když se začne nafukovat, je třeba do příslušného místa lehce píchnout špejlí nebo vidličkou, aby opět slehlo.

Pórkový quiche Asihlasy můžeme podat za tepla i za studena.

Slávek autor receptu:

Pórkový quiche Asihlasy

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pórkový quiche Asihlasy

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Slávek
Slávek - Chuťovky 2 recepty
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pórkový quiche Asihlasy

Přidat příspěvek k receptu Pórkový quiche Asihlasy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept